Kattungen Erik reddet med støvsuger etter 48 timers mareritt

Oppdagelsesferd gikk galt.

REDDET: Erik ser litt morsk ut der han sitter på matfars fang. Humøret ble imidlertid raskt bedre. Foto: Privat
REDDET: Erik ser litt morsk ut der han sitter på matfars fang. Humøret ble imidlertid raskt bedre. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag kunne kunne matmor Gabriella, matfar Mattias og lille Erik (12 uker) i Hindås endelig puste lettet ut.

- Etter 48 timer klarte vi å suge ut kattungen, sier matfar Mattias Münnich til GT.

Både matfar og matmor var opptatt i et middagsselskap fredag kveld, uten mulighet til å kommentere saken overfor Dagbladet - men de har gitt Dagbladet tillatelse til å bruke bildene av lille Erik.

Satt seg fast Det hele startet ifølge Göteborgs-Posten da Erik onsdag morgen var ute på oppdagelsesferd. Han lusket seg inn i et langt, smalt rør ute i hagen. Røret frakter unna vann fra takrennene på huset, og inngangen til røret lå over bakken. Da han var kommet 17 meter inn i røret satte han seg fast, uten mulighet til å komme ut ved egen hjelp.

Etter hvert oppdaget matfar Mattias Münnich (34) at det kom lyder ut fra røret. Han og kona Gabriella prøvde først å lokke katten ut, men de fikk ingen respons.

- Det var ikke gøy å reise på jobb, men vi trodde at han skulle krype ut i løpet av dagen, sier Mattias Münnich.

Brannmenn og sonde Da de to kom hjem fra jobb satt Erik fortsatt inne i røret, og brannvesenet ble kontaktet. Seks brannmenn ankom og klarte å utvide åpningen på det trange røret, slik at Erik kanskje kunne komme seg ut selv - men katten ble sittende.

Torsdag begynte Mattias og Gabriella å forhøre seg på Facebook om det var noen som kunne hjelpe, og et privat rørfirma meldte seg. De førte et kamera inn i røret, og oppdaget at røret var så smalt at lille Erik ikke kunne snu seg.

Med en sonde klarte firmaet å peke ut nøyaktig hvor katten befant seg, og fem personer satte i gang å grave. De fem begynte omkring en meter fra funnstedet, og hadde etter to timer klart å grave seg ned til røret. De fikk også lagd et hull i røret, men Erik ble sittende fast.

Sugde ut katten Da hentet redningsmannskapene støvsugeren.

- Vi klarte å redde ham ved å suge ham ut. Han var forvirret og våt, og skalv etter å ha sittet i røret i 48 timer. Men han mjauet, og begynte å spise med en gang. Nå ligger han og koser med mammaen og søskenene sine, sier Mattias Münich.

- Alt føles bra igjen.

Røret har han tettet med en stein.

ALT BRA IGJEN: Erik koser seg med mamma og søsknene sine etter 48 timer under jorda. Foto: Privat
ALT BRA IGJEN: Erik koser seg med mamma og søsknene sine etter 48 timer under jorda. Foto: Privat Vis mer