- Kattungene ble dumpet som søppel

Max, Mathea, Marius og Marco ble etterlatt i en pappeske.

I TRYGGE HENDER: Kattene stelles nå ved et krisehjem i Trondheim, etter at de tynne og forkomne ble funnet på Dyrebeskyttelsens trapp. Nøstene var teipet inne i en pappeske, uten luftehull, mat eller vann. Foto: DYREBESKYTTELSEN
I TRYGGE HENDER: Kattene stelles nå ved et krisehjem i Trondheim, etter at de tynne og forkomne ble funnet på Dyrebeskyttelsens trapp. Nøstene var teipet inne i en pappeske, uten luftehull, mat eller vann. Foto: DYREBESKYTTELSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sperret inne i en pappeske, uten luftehull, mat eller vann, ble kattungene Max, Mathea, Marius og Marco dumpet på trappa til Dyrebeskyttelsen i Trondheim, skriver adressa.no.

De er bare litt over ti uker gamle.

- Kattene var sultne, forkomne og skeptiske da vi fant dem. Noen var ganske tynne. Det er helt forferdelig å dumpe kattungene som søppel, sier Linda Kristiansen i Dyrebeskyttelsen til Dagbladet.

«OBS KATTER»: I denne sammenteipede eska ble de fire kattene dumpet: Uten mat, vann eller luftehull. Foto: DYREBESKYTTELSEN
«OBS KATTER»: I denne sammenteipede eska ble de fire kattene dumpet: Uten mat, vann eller luftehull. Foto: DYREBESKYTTELSEN Vis mer

På krisehjem
Eska, med påskriften «OBS KATTER», ble funnet utenfor Dyrebeskyttelsens brakke i formiddag, og kan ha vært etterlatt siden i går kveld. 

Lokalene er ikke betjent på permanent basis, og vedkommende som dumpet dem hadde ingen garanti for at de ble funnet før det var for seint. En forbipasserende så dem tilfeldigvis og varslet.

DUMPET: Marius. Foto: DYREBESKYTTELSEN
DUMPET: Marius. Foto: DYREBESKYTTELSEN Vis mer

- Kattene er nå på et krisehjem, hvor de får ormekur og kattungemat. Nå håper vi bare at noen kan tilby dem et godt, permanent hjem med utemuligheter, sier Kristiansen.

Men Max, Mathea, Marius og Marco er ikke alene. Vår og sommer er høysesong for Dyrebeskyttelsen, og antallet dyr som dumpes, etterlates og slippes ut skyter i været når folk reiser på ferie.

DUMPET: Mathea. Foto: DYREBESKYTTELSEN
DUMPET: Mathea. Foto: DYREBESKYTTELSEN Vis mer

- Katter til halsen
- Vi er bare i mai og kapasiteten er allerede sprengt. Vi har katter til langt opp på halsen, og er nødt til å innlosjere dem hjemme på gjesterom og bad. Vi gruer oss allerede til hvordan det blir i juni og juli, sier Kristiansen.

Hun mener denne bruk og kast-mentaliteten vitner om respekt- og kunnskapsløshet omkring dyrehold.

DUMPET: Max. Foto: DYREBESKYTTELSEN
DUMPET: Max. Foto: DYREBESKYTTELSEN Vis mer

- Man må huske å kastrere kattene sine, understreker hun.

Kan du gi Max, Mathea, Marius og Marco eller noen av de andre kattene et hjem? Ring Dyrebeskyttelsen i Trondheim på 95 22 52 75 eller se hjemmesidene for å finne din lokalavdeling.

DUMPET: Marco. Foto: DYREBESKYTTELSEN
DUMPET: Marco. Foto: DYREBESKYTTELSEN Vis mer

Dyr som er tapt eller funnet kan meldes på dyrebar.no.