Kattunger funnet forlatt i bur trolig forsøkt gitt bort på Finn.no

Kattungene «Nox» og «Felix» ble trolig forsøkt gitt bort på finn.no. Ikke lenge etter ble de tilsynelatende dumpet i et boligfelt i Grimstad.

FORSØKT GITT BORT: Henriette Jessen mener at kattene på finn-annonsen til venstre, som ble forsøkt gitt bort eller solgt på finn.no noen dager i forveien, er de samme kattene hun fant forlatt i et bur i nabolaget på Grosåsen torsdag.
FORSØKT GITT BORT: Henriette Jessen mener at kattene på finn-annonsen til venstre, som ble forsøkt gitt bort eller solgt på finn.no noen dager i forveien, er de samme kattene hun fant forlatt i et bur i nabolaget på Grosåsen torsdag.Vis mer

Hver sommer dukker det opp historier om katter som angivelig blir dumpet av eiere før de reiser på ferie.

Det kan også være det som har skjedd med kattungene Grimstad-kvinnen Henriette Jessen fant forlatt ved innkjørselen til huset sitt på Grosåsen torsdag.

- Jeg så plutselig at det sto et bur der, og oppdaget det lille nøstet som lå inni, og at det var en til bak. De var etterlatt i solsteiken helt uten vann, og med noen poser med våtmat som de uansett aldri hadde fått åpnet, beskriver Jessen.

- Jeg følte først nesten at jeg drev kattenapping, for man tenker jo gjerne at det er noen som eier katter som står i bur, men jeg måtte nesten ta dem med inn.

Det var da hun la ut en melding på en facebookgruppe for kattefolk i området, at saken tok en ny vending.

Finn-annonse

En kvinne gjenkjente nemlig kattene fra en finn-annonse som hun så uken i forveien i Grimstad.

FUNNET I BUR: De to kattene skal ha vært i god form da de ble funnet, og har det nå fint i fosterhjem hos Henriette Jessen fra Grimstad. Foto: Privat.
FUNNET I BUR: De to kattene skal ha vært i god form da de ble funnet, og har det nå fint i fosterhjem hos Henriette Jessen fra Grimstad. Foto: Privat. Vis mer

Der ble tilsynelatende de samme to kattungene forsøkt gitt bort eller solgt for 50 kroner – men siden det sto at de måtte hentes raskt, meldte ikke kvinnen sin interesse.

Dagbladet har vært i kontakt med kvinnen, og har fått se skjermdump fra finn-annonsen, som viser to kattunger med akkurat samme særpreg som kattene som ble funnet.

Kvinnen opplyser at postnummeret i finn-annonsen er fra et annet sted i kommunen enn der kattene ble funnet.

- Det er ingen tvil om at det er de samme kattene. Inni buret lå også det samme teppet som de hadde på bildet på finn-annonsen, sier Jessen, som mener mye tyder på at eierne dumpet dyrene der med vilje.

Hun er oppgitt over at noen kan begå en sånn handling.

- Det er helt grusomt at noen kan gjøre det, og jeg håper det får konsekvenser for dem som har gjort dette, sier Jessen, som kommer til å anmelde forholdet til politiet.

Håper politiet tar saken på alvor

Hun har nemlig fått finn-koden til dem som averterte kattene, og håper det gjør det mulig for myndighetene å spore opp eierne, selv om den opprinnelige annonsen nå er slettet fra finn.no.

Mattilsynet har fått en bekymringsmelding om saken.

KATTUNGE: Marie H. Hansen og en venninne var ute og gikk tur da de hørte intens jamring. Video: Marie H. Hansen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

For øyeblikket bor de to kattene, som har fått navnene Nox og Felix, i fosterhjem hos Jessen fram til de skal adopteres bort.

Kattungene anslås å være rundt tolv uker gamle, og skal være i god behold nå.

De var heller ikke særlig medtatte da de ble funnet.

- Dette er kattunger som har hatt et hjem fram til noen timer før, men når du hører hysteriet om barn og dyr i bil som blir stående i solsteiken, er det lett å se for seg at det kunne gått galt med disse også hvis de ikke var blitt tatt inn. Det er helt utrolig at noen bare kan dumpe dyr på den måten, sier Jessen.

Fosterhjemmet er betalt av den lokale dyrevernorganisasjonen Dyrenes Hjelper, som har engasjert seg i saken.

Mattilsynet

Talsperson Eva Willbergh i organisasjonen er oppgitt over saken.

- Det sjokkerer meg ikke at de er dumpet. Forskjellen nå er at disse faktisk sto i bur, men vi finner katter hele tiden hvor eierne aldri melder seg. Det er ikke snakk om villkatter, men tamme dyr, som vi ser at plutselig ikke har noe hjem, sier Willbergh.

Hun sier det er åpenbart at dyrene er dumpet, og viser til at det ikke er noe som tyder på at eierne har etterlyst dem.

- For oss er dette vanlig. Vi er to organisasjoner i Aust-Agder som plukker opp mellom 300 og 400 katter i året. I fjor hadde vi rundt 70 kattunger. Bare nå har vi inne 11 kull, med og uten mor, sier Willbergh.

Har fått meldingen

Også hun håper at myndighetene tar saken på alvor og undersøker den.

Saken er foreløpig ikke anmeldt til politiet, men vil bli anmeldt over helga.

Finn.no opplyser at de har mulighet til å gi ut Finn-koden, og dermed bidra til å identifisere de opprinnelige eierne av kattungene, dersom politiet eller Mattilsynet ber om det.

- Politiet har selvsagt mulighet til å få opplysninger fra oss, og både Mattilsynet og politiet er myndigheter vi ofte samarbeider med, sier leder forbrukertrygghet Geir Petter Gjefsen i Finn.no.

Tall viser at Dyrebeskyttelsen viser at de tar vare på stadig flere hjemløse dyr.

- I fjor tok vi hånd om 8300 dyr. I år rapporteres det at tallene kommer til å bli enda høyere, uttalte daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, til Dagbladet i juni-måned.

Det er bare noen få dager siden Dagbladet omtalte katten Coffeeberry, som ble funnet forlatt i Bryne.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 695633828


Varnish cache server