Katy (35) og Finn Williams (3) er begge kritisk skadd etter å ha blitt angrepet av en sjiraff i Sør-Afrika. Katys ektemann, Sam Williams, lyktes med å jage vekk sjiraffen. Foto: Privat
Katy (35) og Finn Williams (3) er begge kritisk skadd etter å ha blitt angrepet av en sjiraff i Sør-Afrika. Katys ektemann, Sam Williams, lyktes med å jage vekk sjiraffen. Foto: PrivatVis mer

Katy (35) og sønnen Finn (3) kritisk skadd etter sjiraffangrep

- Vi er alle i sjokk over denne tragiske hendelsen.

Britiske Katy Williams (35) og hennes tre år gamle sønn Finn ble fløyet til sykehus i Johannesburg i Sør-Afrika mandag denne uka, etter å ha blitt angrepet av en sjiraff, skriver BBC.

Ifølge den britiske kringkasteren er de to kritisk skadd etter angrepet, som skal ha funnet sted rundt klokka 18.00 lokal tid mandag - bare 150 meter unna familiens bosted i den lille byen Hoedspruit.

Briten Sam Williams (36), som jobber for Blyde Wildlife Estate - der angrepet fant sted, sier i en uttalelse at sjiraffen, som var sammen med sin to måneder gamle kalv, kan ha oppfattet Williams' kone og sønn som en trussel.

- Jeg tar en dag om gangen, og forsøker å være positiv, sier han ifølge BBC.

Williams og hans amerikanske kone Katy er begge forskere som har spesialisert seg på dyr. Familien bor og jobber på reservatet som ligger i den sørafrikanske Limpopo-provinsen.

Familiefaren, som akkurat hadde kommet tilbake fra en joggetur da angrepet fant sted, lyktes ifølge BBC med å jage sjiraffen av gårde før han kontaktet nødetatene.

- I sjokk

Tre år gamle Finn ble operert for alvorlige hodeskader tidlig tirsdag morgen. Katy Williams gjennomgikk en operasjon torsdag denne uka for flere skader, skriver The Telegraph.

«Dr. Sam Williams vil gjerne takke alle legene og de andre ansatte ved sykehuset for deres innsats for å gi hans kone og sønn den best mulige hjelpen», heter det i en uttalelse fra familien.

Riaan Cilliers, daglig leder for Blyde Wildlife Estate, bekrefter hendelsen ifølge The Telegraph.

- Vi er alle i sjokk over denne tragiske hendelsen, og vi forsikrer familien om at vi ber for dem, sier han.

Drept av sjiraff

Mens sjiraffer livnærer seg av planter, og generelt sett ikke ansees som aggressive mot mennesker, kan de likevel være farlige dyr.

Det fikk man for alvor se i mai i år, da den sørafrikanske filmfotografen Carlos Carvalho ble angrepet av en sjiraff mens han var i ferd med å gjøre et filmopptak.

- Han hadde et fatalt møte med en sjiraff på settet, het det i en uttalelse fra filmselskapet CallaCrew, ifølge NTB.

Carvalho ble i all hast kjørt til sykehus etter møtet med det store dyret, men døde alt samme natt av skadene han var påført.

Ifølge sørafrikanske medier gjorde sjiraffen en kraftig sleng med den lange halsen og slo fotografen over ende med hodet.

PARRINGSLEK: Hunnsjiraffen er paringsklar, men hannen sliter med å levere. Video: København Zoo Vis mer