Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kautokeino meninghetsråd i forferdelse over homoekteskap: «Kirkesplittende vranglære»

Kautokeino menighetsråd vil stenge de tre kirkene i sognet for vielse av likekjønnede par.

SETTER NED FOTEN.
Biskop i Nord-Hålogaland bispedømme, Olav Øygard, sier at liturgien som er godkjent i Kirkemøtet gjelder hele kirken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SETTER NED FOTEN. Biskop i Nord-Hålogaland bispedømme, Olav Øygard, sier at liturgien som er godkjent i Kirkemøtet gjelder hele kirken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kautokeino menighetsråd vil stenge de tre kirkene i sognet for vielse av likekjønnede par.

Menighetsrådet i Kautokeino i Finnmark uttrykker i vedtaket forferdelse over at Kirkemøtet har gått inn for «vigsel til ekteskap for homofile» og legger all vekt på at «dette går imot Bibelens klare ord og må betegnes som kirkesplittende vranglære», skriver Dagen.

Vedtaket i Kautokeino menighetsråd torsdag 19. mai er et av de første i sitt slag i Den norske kirke etter at Kirkemøtet 11. april vedtok at det skal utarbeides en liturgi for vielse av par av samme kjønn, ifølge den kristne avisen.

Menighetsrådet ber alle biskoper, proster, prester og andre kirkemedlemmer som det måtte gjelde, om å vende seg om fra det de kaller «denne villfarelsen».

Biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland sier at når Kirkerådet har vedtatt noe, så gjelder det hele kirken.

- Menighetsrådet kan godt stille de ansatte fritt i denne saken, og de kan anbefale prester å ikke delta i vielse av likekjønnede par. De kan også godt be oss biskoper om at vi skal omvende oss. Men kirkeordningen er slik at når det er godkjent en liturgi i Kirkemøtet, så gjelder den i hele kirken. Dessuten er det jo ennå ikke vedtatt noen ny liturgi, så menighetsrådet i Kautokeino er tidlig ute sånn sett, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!