Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kebab-Høyre på stemmefiske

Med pakistansk musikk og filmstjerne fra Lollywood prøvde Høyre nok en gang å gjøre seg lekre for den største innvandrerminoriteten i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av en sjelden varm soldag i hovedstaden klarte Høyre å lokke over 400 pakistanere inn i den mørke Gamle Logen. På fremste rad satt topplederne i det til nå hvite, konservative partiet og lyttet til pakistansk folkemusikk og norsk-pakistansk popmusikk.

- Kebab-Høyre er flåsete sagt. De som synes dette er rart, kan bare se til USA. Der kan verken demokratene eller republikanerne klare seg uten profilerte representanter fra den afroamerikanske, spanske eller jødiske minoriteten. Der har de appeller på flere språk, sier Per-Kristian Foss, sjefen for Oslo-partiet.

Vietnamesisk

- Vi lever i et flerkulturelt samfunn, og vi vil med dette og andre arrangementer erkjenne at pakistanerne er den største minoriteten i Oslo, sier Foss.

Han tror ikke det blir aktuelt med liknende arrangement for samene i hovedstaden.

- Nei, selv om det er mange av dem i byen, har de klart seg lettere og er nok godt integrert. Det neste miljøet vi planlegger for er det vietnamesiske, sier Foss. Han tror potensialet for nye velgere er stort fordi det er så mange småkjøpmenn og selvstendig næringsdrivende pakistanere.

Stort behov

- Dette er moro, og forteller noe om behovet for denne type arrangementer. Det overgår absolutt det vi er vant til på politiske møter, sier Høyre-leder Jan Petersen.

- Pågangen viser at vi har etablert en kontakt med innvandrerne som skaper tillit, sier bystyremedlem Afshan Rafiq.

Hun er overbevist om at pakistanerne ikke bare kommer på grunn av artistene og mangelen på liknende sosiale arrangementer, siden artistene de har med nå er langt mindre profilerte enn de som var med på fjorårets arrangementer.

- Jeg håper det skyldes kombinasjonen av kultur og politikk. Den blandingen har hittil vært undervurdert i norsk politikk, sier Petersen.

Sosialantropologen Inger-Lise Lien er ikke i tvil om at Høyres sjarmoffensiv overfor innvandrerne er en smart taktikk.

- Personlig kontakt virker mye sterkere på folk enn en brosjyre i postkassa. Samtidig føler innvandrerne seg beæret og respektert, sier Lien.

SPILTE FOR HØYRE: Gulzar Butt (f.v.), Imtiaz Shah Hussain, Mohammad Younas og Mohammad Bashir spilte folkemusikk for over 400 landsmenn og Høyre-toppene i går.