Kebnekaise forbudt område i lang tid

Et stort område rundt havaristedet til den norske Hercules-maskinen er forbudt for allmenheten fram til midten av april.

OMFATTENDE: Det er et omfatetnde arbeid å finne alle delene som ligger gjemt i snøen etter Hercules-flyet krasjet. Foto: Polisen
OMFATTENDE: Det er et omfatetnde arbeid å finne alle delene som ligger gjemt i snøen etter Hercules-flyet krasjet. Foto: PolisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NIKKALUOKTA (Dagbladet): Det er fylkesledelsen i Norrbottens län, på politiets anmodning, som har gått til dette skritt. Området har ferdselsforbud for almennheten fram til 15. april. Det understrekes sterkt at denne fristen kan forlenges om nødvendig.

Kebnekaise er et populært utfartsområde, og besøkes av mange tusen mennesker hvert eneste år.

I tråd Dette er i tråd med det tidligere informasjonsansvarlig ved politiet i Kiruna, Börje Öhman, fortalte Dagbladet på søndag, da han presiserte at forholdene i området er såpass utfordrende at det vil ta tid å samle inn levninger og vrakdeler.

Politiet begrunner sitt krav med at deler av det forulykkede flyet er spredt over et stort område. Etter å ha truffet fjellveggen mellom nord- og sydtoppen på Kebnekaise falt deler av flyet ned i dalen til Rabots isbre. Men deler er også slynget over toppen.

- På havariplassen finnes det også en god del vrakdeler som inneholder stoffer som er farlig for mennesker, heter det i meldingen.

Godt vær Det er i tillegg alvorlig fare for flere store snøskred i området. Ras som også kan inneholde vrakdeler.

Rundt klokken 19.30 mandag kveld ble letearbeidet avsluttet. Det vil bli gjenopptatt i dag.

Værmeldingen er god for området, delvis skyet og oppholdsvær. Vinden skal heller ikke by på noe problem.

FUNN: Her er funn som blir gjort klar til transport ned fra fjellet. Foto: Polisen
FUNN: Her er funn som blir gjort klar til transport ned fra fjellet. Foto: Polisen Vis mer