Keeperrivalen dro i sinne

Her blir keeperhelt Claus Reitmeier (41) hyllet av hele Åråsen. Da hadde rival og førstekeeper Heinz Müller allerede forlatt stadion i sinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet): Müller gadd ikke engang sitte på innbytterbenken da han fikk beskjed om vrakingen på spillermøtet før kampen.

I stedet ble tredjekeeper Per Magne Misund kalt inn - mens Müller så sin tyske keeperkollega storspille mellom stengene fra tribuneplass.

-  Du får spørre treneren hvorfor. Jeg kan ikke si noe, sier Müller til Dagbladet.

-  Er du forbannet?

-  Jeg vil ikke si noe nå. Kanskje i morgen.

-  Så du kampen?

-  Ja, det er jo lagkameratene mine som spilte. De er kompisene mine. Hva som skjer i forhold til treneren er en annen ting, sier Müller.

Tøff avgjørelse

 TAKK FOR INNSATSEN:  LSK-trener Uwe Rösler tar et godt tak rundt helten Claus Reitmeier. Assistenttrener Gunnar Halle og Michael Mifsud var også godt fornøyde med tyskeren. -  Jeg gjør bare jobben min. Det var en lagseier, sier Reitmeier. Foto: Daniel Sannum Lauten
TAKK FOR INNSATSEN: LSK-trener Uwe Rösler tar et godt tak rundt helten Claus Reitmeier. Assistenttrener Gunnar Halle og Michael Mifsud var også godt fornøyde med tyskeren. - Jeg gjør bare jobben min. Det var en lagseier, sier Reitmeier. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Etter å ha vært skadet i sju uker har han trent for fullt de siste to. Da Müller fikk beskjed om vrakingen halvannen time før kampstart, hadde LSK-trener Uwe Rösler vært i tvil inntil det siste.

-  Det var en tøff avgjørelse. Heinz er nettopp kommet tilbake fra skade og har virkelig trent bra den siste uka. Men Claus har mer matchtrening, og derfor satset jeg på ham, sier Rösler til Dagbladet.

Vil ikke snakke

-  Og det kan jeg ikke angre på nå. Claus reddet oss i dag. Han var matchvinneren for oss.

-  Har du snakket med Heinz Müller om vrakingen?

-  Jeg snakker med Heinz i morgen.

-  Var han forbannet?

-  Jeg vil ikke snakke om det, svarer Rösler.

Heller ikke assistenttrener Gunnar Halle var særlig snakkesalig om at Heinz Müller forlot Åråsen etter spillermøtet.

-  Han skulle sittet på benken. Der satt Per Magne. Jeg sier ikke mer enn det, sier han.

Ingen kan i hvert fall klandre Lillestrøm-trenerne for valget av 41 år gamle Claus Reitmeier.

I 2. omgang var han banens gigant - særlig da han reddet skuddet fra Kristofer Hæstad fra fem meters hold.

I Banks-klasse

Reitmeier var på vei til den ene siden, men fikk på nærmest mirakuløst vist vridd kroppen og slått ballen vekk. Akkurat den redningen minnet ikke så rent lite om det som av mange blir sett på som den mest spektakulære redningen i fotballhistorien - Gordon Banks\' redning på en heading fra Pelé.

-  Det var en god redning, men jeg vet ikke om det er den beste jeg har hatt. Jeg har spilt lenge i Bundesliga og gjort en del fine redninger der også, gliser Reitmeier.

-  Jeg gjør bare jobben min. Det var en lagseier. Uten de andre hadde det jo blitt 0- 0.

Etter kampen ble han hyllet lenge av Kanarifansen. Reitmeier har imidlertid familien sin i Tyskland - og reiser uansett hjem til Tyskland etter denne sesongen.

Trøstet keeperen

Start-trener Tom Nordlie mener keeperne ble avgjørende - og kan vanskelig arresteres på det. Hans vanligvis så pålitelige Rune Nilssen tabbet seg ut da Pål Strands frispark fra skrått hold gikk rett i mål - og imponerte heller ikke på den siste LSK-scoringen.

-  Rune har ikke gjort en eneste feil i hele år. Han gjorde en voldsom tabbe på den første scoringen og en feil på den andre, men nå skal vi bare backe ham opp, sier Tom Nordlie - som var i sjeldent godt humør til å ha tapt.

Derfor gadd han ikke engang la seg provosere av spørsmål om Starts nedtur har begynt.

-  Hvis du så den samme kampen, er ikke dette i nærheten av å være noen sprekk. Jeg blir nesten såret av at du stiller spørsmålet, sier Nordlie og ler.

-  Forrige gang vi tapte var mot Rosenborg på Lerkendal. Da kom vi voldsomt tilbake, minner han om.