Keiko får minnesmerke

I ly av nattemørket ble filmikonet Keiko gravlagt i fjøra i Taknesbukta natt til i går. Kjendishvalen får antakelig sitt eget minnesmerke på grava.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): - En kan si det slik at bare de aller nærmeste var til stede og at begravelsen fant sted i stillhet, sier kulturkonsulent i Halsa kommune, Lars Olav Lillebø. Selv om Lillebø trakk på smilebåndet, ligger det også alvor bak.

Keiko-sorg på Halsa

Sikre på at det ikke var nysgjerrige tilskuere eller noen journalist i mils omkrets, bisatte de kadaveret like ved fjøra på Taknes natt til i går, stedet der Keiko det siste året har oppholdt seg. Kadaveret bar preg av å ha vært død siden fredag ettermiddag.

- Det var Free Willy-stiftelsen som ønsket at Keiko skulle bevares i folks bevissthet som han var og ikke bli avbildet som kadaver. Det var også begynt å komme litt lukt, sier Lillebø.

Halsa-folket sørger over hvalen. En hel sommer fikk de ta imot busser med Keiko-turister. Bygdefolket laget T-skjorter og kaffekrus med Keiko, og kommunen markedsførte seg med slagordet «Gjør som Keiko, velg Halsa». Den økte tilflyttingen til Halsa fikk Keiko æren for.

Får minnesmerke?

Nå er turistattraksjonen død og debatten om et minnesmerke har startet. Stor motstand mot det er det ikke i nordmørsbygda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer