Keiko gravlagt i natt

Spekkhoggeren Keiko ble natt til mandag gravlagt på land ved Taknesbukta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Keiko (27) ble gravlagt i natt i all hemmelighet.

Ifølge nrk.no var det Free Willy-stiftelsen som ønsket minst mulig oppstyr omkring begravelsen.

Siste hvilested på land

Den verdensberømte spekkhoggeren har fått sitt siste hvilested i Taknesbukta i Halsa kommune, etter en avgjørelse fra Fiskeridepartementet.

- Vi har vurdert flere alternativer, men er kommet fram til at dette var det beste ut ifra omstendighetene. Normal praksis er at døde sjøpattedyr får en grav i havet, men dette er en spesiell situasjon, sier informasjonssjef Olav Lekve i Fiskeridirektoratet til NTB.

Et liv i «frihet»

- Det siste jeg vil se er at hans tenner og bein er til salgs på Internett. Jeg vil at han skal få et verdig minnesmerke og at hans minne skal leve i folks bevissthet, sa produsenten bak filmene «Free Willy», Jennie Lew Tugend til Dagbladet i går.

Det var hun som i sin tid oppdaget og gjorde Keiko til filmstjerne. Da hun fant ham svømte han rundt i et svømmebasseng i Mexico City.

I juli 2002 ble den store filmstjernen få sin sjanse i frihet. Han ble sluppet ut i islandsk farvann, der han først ble fanget i 1979. Der skulle han forberedes på et liv i sine opprinnelige omgivelser, lære å fange maten sin selv, og omgås sine artsfrender. Men Keiko svømte de 140 milene til Norge.

1. september i fjor svømte Keiko inn i Skålvikfjorden for første gang. Siden ble han flyttet til Taknesbukta på Nordmøre, hvor kjennere mente han ville ha større sjanse til å leve «fritt».

Tilpasningsproblemer

Men Keiko klarte aldri helt å tilpasse seg et liv i frihet.

Fredag ettermiddag døde han, etter flere dagers sykdom.

FIKK GRAVSTED: Spekkhoggeren Keiko ble gravlagt i natt i all hemmelighet.