Keiko-safari provoserer

En driftig skipper på vestlandet ser sitt snitt til en ekstrainntekt på kjendishvalen Keiko. Fiskeridirektøren er lite begeistret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Passasjerbåten «Gripskyss» starter fredag safariturer ut til kjendishvalen Keiko. Fiskeridirektør Petter Gullestad er lite begeistret for påfunnet.

- Jeg vil fraråde dette på det sterkeste, og innstendig oppfordre alle om å ligge unna Keiko. Hvalen må ikke fsres og ikke vises oppmerksomhet, for den må finne ro og innta føde på egen hånd, sier Gullestad til NTB.

Ifølge båteier Ole Jørgen Virum vil de første safaripassasjerene være barnehagebarn fredag, mens det lørdag er åpent for alle å delta.

Fiskeridirektoratet, som har det formelle forvaltningsansvaret for Keiko, er misfornøyde med alt oppstyret rundt hvalen, men har så langt ikke vurdert å foreslå forbud mot småbåttrafikk i Skålvikfjorden på Nordmøre-kysten hvor spekkhoggeren nå oppholder seg.

Bedre for Keiko

Ole Jørgen Virum har ingen betenkeligheter med å invitere til hvalsafari for å se på Keiko. Han har ingen tidligere erfaring med spekkhuggere, men safariturer for å se på staurhval har han erfaring med.

- Jeg tror at organisert sightseeing er bedre for Keiko enn all kjøring med småbåter som hvalen nå opplever, sier Virum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer