Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Keiserens nye klær

STAVANGER (Dagbladet): Med løfter om å satse på konsernet iførte Kjell Inge Røkke seg Kværner-klær for første gang i går. - Jeg må vise meg tilliten verdig, sier Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som har vært forhatt blant ansatte i Kværner, har lagt ut på frierferd for å vinne hjertene til sine tidligere motstandere.

- Det er et stort ansvar å ta på seg en slik kjeledress som styreformann i Kværner. Jeg blir ydmyk, sa Røkke i går.

Finansmannen ble ikke bare hilst velkommen av ei sjelden stavangersk høstsol da han ble vist rundt på det svære industriområdet. Han fikk også applaus, blomster og en klem. Selv om motstanden mot Røkkes oppkjøpsplaner har vært formidabel ved Rosenberg-verftet i Stavanger, følte ikke moldenseren at han var kommet inn i noen løvens hule.

- Jeg så fram til dette bedriftsmøtet. Her har jeg møtt reale, skikkelige folk som brenner for arbeidsplassene sine. De har kjempet for noe de tror på. Den entusiasmen kan vi bruke positivt framover, sier Røkke til Dagbladet.

Dra lasset

Med et svært kobbel pressefolk i hælene får Røkke se modulen til Grane-plattformen, som er under bygging. Industrilederen snakker mye om at alle må dra lasset sammen. Han vil ikke prate om overtallighet, men om ressursene som utfyller hverandre. Ikke om verft som kan bli nedlagt, men om satsingen som må til for at alle skal overleve.

- Men ingen arbeidsplasser er trygge hvis vi ikke er omstillingsdyktige, slår styreformannen fast.

- Er det ikke i Stavanger at innsparingspotensialet er størst?

- Jeg velger å snu det på hodet, og si at man kan også spare seg til fant. Vi har 100 år til med oljevirksomhet i dette landet, og et stort internasjonalt marked å ta av. Jeg velger å se positivt på det, sier Røkke.

Dro til London

Så takket han for det store oppmøtet og fløy til London. I dag er han tilbake for å se verftet i Egersund, og så langt har den energiske moldenseren skapt optimisme blant de tillitsvalgte.

- I dag har Kjell Inge Røkke stukket hodet meget langt ut i forhold til å forplikte seg til å satse på å bygge ut Kværner Rosenberg, sier konserntillitsvalgt Eldar Myhre.

Hovedtillitsvalgt Rolf Utgård tror at arbeidsplassene i Kværner er tryggere enn på lenge, fordi Røkke nå har behov for å skape trygghet og optimisme i det nye konsernet.

- Men også fordi han må kaste nesten alt annet til side for å få dette til, sier Utgård.

NY STIL: Kjell Inge Røkke gjør alt for å skape optimisme i Kværner, og ble godt mottatt av arbeiderne på Kværner Rosenberg.Foto: ERLING HÆGELAND
Hele Norges coronakart