Keiserlig besøk

Japans keiserpar planlegger Norgesbesøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOKYO (Dagbladet.no): Det japanske keiserparet kommer trolig på statsbesøk til Norge neste vår. Det bekrefter flere kilder til Dagbladet.no. Det norske kongeparet besøkte Japan i 2001, og da inviterte kong Harald keiserparet til Norge.

Diplomatiske forbindelser

Neste år er det 100 år siden Japan anerkjente Norge som selvstendig stat, og de to landene inngikk diplomatiske forbindelser og en bilateral avtale.

Det er i denne anledning at keiser Akihito og keiserinne Michiko planlegger et besøk til Norge.

- Det arbeides med planer for et statsbesøk til Norge, men jeg kan ikke bekrefte at det blir, skriver informasjonssjef Wenche Rasch i en e-post til Dagbladet.no.

Slottet ønsker ikke å gå ut med en formell melding om et statsbesøk før det foreligger en endelig bekreftelse.

Tause

Heller ingen i Utensriksdepartementet vil offisielt bekrefte at det blir et statsbesøk fra Japans keiserfamilie, men flere UD-kilder opplyser til Dagbladet.no at det mest sannsynelig blir et besøk.

- Det ser svært lovende ut og vi er optimistiske. Jeg tror sjansen for et besøk er større enn at det ikke blir et besøk, sier en kilde til Dagbladet.no.

Etter hva Dagbladet.no kjenner til skal utenriksminister Jan Petersen ha luftet besøksplanene med sin kollega i Japan under FNs toppmøte i New York i september.

FORRIGE MØTE:</B> Det japanske keiserparet var verter for det norske kongeparet i 2001. Neste år møtes de trolig igjen - i Oslo.