- Keisersnitt et sjokk

- Vanlig fødsel er vondt som faen, men du er på lag med naturen. Keisersnitt er et stort inngrep, og jeg savnet skikkelig informasjon da Bato måtte «hentes ut», sier Kari Jaquesson, kjent som Trim-Kari fra TV2 og forfatter av boka «Det gode liv».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er fire måneder siden Jaquesson fødte:

- Jeg opplevde keisersnittet som noe helt annet enn det som sto beskrevet i brosjyren. Jeg kan ikke forstå at det er stadig flere som velger operasjon, sier Kari Jaquesson.

Hun er positiv til utspillet om å gi kvinner lovbestemt rett til å velge sin egen fødsel, men ikke uten grundig informasjon på forhånd.

Babyen satt fast

- Etter 15- 16 timer i fødsel ble det klart at babyen min ikke klarte å komme seg ut. Han satt for høyt oppe i fødselskanalen til at jeg kunne presse ham ut, men det gikk ytterligere to timer før keisersnittet ble gjort.

- Anestesilegen på jobb hadde ikke tid før, forteller Kari. Ikke mindre enn tre skift med jordmødre opplevde hun under den tøffe fødselen.

Hun er kritisk til informasjonen som blir gitt: - I bøkene står det nesten ingenting om hva som fysisk skjer under et keisersnitt.

- Å være våken under keisersnittet var en sjokkartet opplevelse for meg. Armer og bein ble bundet fast, og jeg følte meg som et slakt på benken, sier Kari.

Triminstruktøren forteller at hun fikk null informasjon fra sjukehuset om hvordan såret skulle stelles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer