Keisersnitt med brødkniv

En nyfødt sørafrikaner overlevde et keisersnitt utført med brødkniv. Mora, ei skolejente fra Delft utenfor Cape Town, hevder at hennes 26-årige vennine hadde utført operasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Keisersnittet skal ha blitt utført ved å skjære opp jentas mage med en brødkniv, før babyen ble forløst. Den grusomme operasjonen ble oppdaget da politiet fikk en uklar melding om at gangstere skulle ha angrepet jenta. Da de kom til stedet, fortalte hun at det var ei venninne som hadde forløst barnet hennes.

Talsmann Dyson Jacobs ved Mitchell's Plain-politiet sier til Cape Argus at den nybakte mora ble funnet i fem-tida i går ettermiddag.

Gjemte babyen

- Jenta var ekstremt svak og blødde kraftig. Hennes eldre venninne holdt et spedbarn. Det ser ut til at operasjonen ble utført i et hjem i nærheten tidligere på dagen, og at de to rømte for å gjemme fødselen for familien, sier Dyson.

Mora og barnet ble seinere overført til Groote Schuur Hospital der jenta fikk akuttbehandling for de indre blødningene. Kirurger måtte også sy igjen et L-formet sår. Babyen ble plassert i kuvøse. Moras tilstand var stabil seint i går kveld.

Beslagla saks

Politiet tok beslag i ei kniv, ei saks og en ullbit som hadde blitt brukt til å klippe av navlestrengen til spedbarnet. 26-åringen vil bli siktet for drapsforsøk, ifølge kaptein Dyson Jacobs.

- Kvinnen må ha vært heldig og unngått to store blodårer som gir blod til fosteret. Hvis hun hadde truffet dem, ville mora ha omkommet av blodtapet i løpet av en time, sier gynekolog Hendrik van der Merwe til Cape Argus.