Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kemneren ringte arbeidsgiver fordi Jan Henrik skyldte to skattekroner

Bare en fleip, trodde 20-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Nylig fikk Jan Henrik Iversen (20) fra Hagan en overraskende telefon mens han var på jobben. Vedkommende ringte til arbeidsgiveren hans, presenterte seg som skatteoppkreveren i Nittedal, og ba om å få snakke med Jan Henrik.

Skatteoppkreveren kunne fortelle at han skyldte den nette sum av to kroner på restskattbeløpet sitt, skriver Varingen.

- Jeg trodde noen tulla med meg, og begynte å le da hun ringte. Jeg var helt sikker på at dette var en fleip, sier Iversen til avisa.

- Drøyt å ringe sjefen

Han hadde ikke mottat skriftlig purring på forhånd.

- Jeg synes det er drøyt å ringe til sjefen min, i stedet for å sende en advarsel først, sier Jan Henrik, som er tavlemontør-lærling.

Snart skjønte han at dette var ramme alvor, og ba om å få betale beløpet kontant. Det var helt i orden.

Jan Henrik Iversen er usikker på grunnen til at han skyldte pengene, men tror det kan være fordi han selv gjorde en feil da han innbetalte restskattbeløpet på litt over tusenlappen.

image: Kemneren ringte arbeidsgiver fordi Jan Henrik skyldte to skattekroner

- Tenk hva dette kostet for dem, all den tiden og de pengene de har brukt for å få inn disse to kronene. Jeg synes det er en merkelig bruk av ressurser, sier han.

- Til hjelp for senere anledninger

Skatteoppkrever i Nittedal, Marius Trehjørningen, forklarer at dersom restskatten er større enn 1.000 kroner, forfaller den i to terminer. Slik var det i Jan Henrik Iversens tilfelle, siden han hadde en restskatt på 1.039 kroner.

Ved første forfall har han betalt 518 kroner der han skulle ha betalt 520, og ved andre forfall har han betalt 519. Til sammen blir det 1.037 kroner, og dermed to kroner for lite, opplyser Trehjørningen.

- Når vi ser at restskatten ikke er innbetalt i sin helhet, i dette tilfellet to kroner, må skatteyter gjøres oppmerksom på dette. I enkelte tilfeller velger vi å ringe skatteyter fremfor å sende skriftlig purring. Her har vi valgt å kontakte skatteyter. Han er ung, og det er antakelig første gang han har måttet betale restskatt. Henvendelsen kan være til hjelp for senere anledninger. Det kan i enkelte tilfeller være fornuftig å ringe skatteyter, uavhengig av beløpets størrelse, sier Trehjørningen til Varingen.

SKYLDTE TO KRONER: Jan Henrik Iversen (20) trodde det var fleip da skatteoppkreveren ringte arbeidsgiveren hans fordi han skyldte to kroner i skatt.