Ken-Ivar fikk Toms kredittopplysninger

Nå anmelder de to forholdet som brudd på personvernloven.

MØTTES: Ken-Ivar Myrvold (t.v) fikk Tom Rune Hansen sine kredittopplysninger i posten.
MØTTES: Ken-Ivar Myrvold (t.v) fikk Tom Rune Hansen sine kredittopplysninger i posten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Brevet med kredittvurderingen er utsendt fra Wisma Collectors gjennom selskapet Experian, og har Ken-Ivar Myrvolds navn i konvoluttvinduet. Likevel er det Tom Rune Hansen sin personlige økonomi som er brettet ut på papiret, og navnet hans står i sidekanten på brevet.

- Det første jeg tenkte var; hvis disse opplysningene har havnet hos meg, hvilken postkasse har mitt brev havnet i? Det ga meg en ekkel følelse, sier Myrvold til Dagbladet.

Tok kontakt Tom Rune Hansen bor på Kvål i Melhus kommune i Sør-Trøndelag, mens brevet han egentlig skulle ha havnet hos Myrvold som bor på  på Tanum i Klæbu kommune i samme fylke. Myrvold mottok brevet fredag, og søkte raskt opp Hansens nummer for å slå på tråden. I den andre enden var ikke Hansen sikker på om han trodde det han hørte.

- Jeg trodde først det var en spøk. Da begynte han å lese opp både betalingsanmerkninger, trekk i lønn, inntekt og skatt helt tilbake til 2009. Da skjønte jeg alvoret, sier Hansen til Dagbladet.

Hansen er glad for at opplysningene hans havnet hos et hederlig menneske, og nølte ikke med  reise og besøke Myrvold.De to er ikke alene. Kredittinformasjon til over 30.000 nordmenn ble sendt til feil adresse fra Experian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer