- Ken Jøran var en helt

NORDKJOSBOTN (Dagbladet): - Min sønn nektet å se på at folk blir slått helseløse på gata. I mine øyne vil han alltid være en helt og et forbilde, sier Hanne Olsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går tok sørgende foreldre farvel med en sønn. Søsken fulgte sine kjære bror til graven. En kvinne gråt over tapet av en høyt elsket samboer.

En fem år gammel datter sendte en siste hilsen til sin pappa.
Øvrig familie, venner og arbeidskamerater fra Oslo var til stede. Rundt 400 tidligere sambygdinger ønsket også å vise Ken Jøran den siste ære.

- All trøst og støtte gjør det litt lettere å leve, innrømmer Hanne Olsen.

De siste to ukene har hun felt mange tårer. Hver eneste dag.

- Er du bitter?

- Hva hjelper det meg om gjerningsmannen og hans mor er lei seg? Ugjerningen kan ikke unnskyldes. Om han angrer seg, hvorfor sendte han ikke da en blomst til Ken Jørans kiste? Jo, jeg er bitter.

Sokneprest Leif Hafnor mener Ken Jøran støtte på «mørkets hjerte» den skjebnesvangra natta i Oslo sentrum.

- Den ondskapen Ken Jøran ble utsatt for lar seg ikke så lett temme eller forklare, sa prest Leif Hafnor i sin tale.
Midt i sorgen har familien fått en ekstra byrde lagt på sine skuldrer.

De etterlatte er skuffet over at de foreløpig ikke har fått svar på hva som er deres rettigheter. Erstatningsspørsmålet er uavklart. De vet ikke engang om de får fri rettshjelp.

Familien ser positivt på den nasjonale voldsdebatten som Ken Jørans dødsfall utløste. Hans mor er ikke i tvil om hvordan voldsspiralen kan dempes.

- Politiet må ut i gatebildet! Og vi andre ikke gå forbi våre medmennesker. Jo, vi må bry oss, sier Hanne Olsen til Dagbladet.