Kenguru - ny attraksjon på Dovre

Moskusen har fått konkurranse fra uventet hold. En kenguru hopper for tiden rundt på Dovre og sjokkerer turister og forbipasserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved Dombås på Dovre er et spill levende eksemplar av arten kenguru observert.

- Dette må da være en kenguru, sa Roar Marstein fra Dombås til kona Gerd da de fra bilvinduet så et merkelig dyr bykse rundt på et jorde ved Brualykkja, noen kilometer sør for Dombås sentrum.
- Ja visst er det en kenguru, svarte kona, hvoretter ekteparet snudde bilen for å ta det australske pungdyret nærmere i øyensyn.

De bedyrer begge at de er ved sine fulle fem: Det var en kenguru som spratt omkring, 50-60 meter fra nærmeste husvegg sist søndag ved 20-tida.

Koste seg

Av frykt for at ingen ville tro på en slik røverhistorie, valgte de å holde tett de første dagene etter møtet med den fremmedartede krabaten. Men etter hvert ble det vanskelig å unnlate å fortelle om episoden til venner og kjente.

- Den hadde ikke hastverk av noe slag. Den hoppet litt og satte seg ned igjen. Den ble enda mer tydelig når den satte seg, med de spisse ørene og halen som ligger bakover, forteller Marstein til avisa GD.

Ukjent tilhørighet

Ingen vet hvor kenguruen kommer fra. Norske dyreparker har ikke mistet noen, men i fjor sommer ble det sett kenguru i Värmland.

(NTB)