ET SKREMMENDE SYN: Kenguruen Roger er trolig blant australias største kenguruer. Han er også mannenvond, melder hans voktere i kengurureservatet Alice Springs. Foto: Kangaroo Sanctuary Alice Springs
ET SKREMMENDE SYN: Kenguruen Roger er trolig blant australias største kenguruer. Han er også mannenvond, melder hans voktere i kengurureservatet Alice Springs. Foto: Kangaroo Sanctuary Alice SpringsVis mer

Kenguruen Roger er bushens store skrekk

Er to meter høy, veier 89 kilo og knuser metall med bare hendene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ni år siden ble den lille kengeruen Roger reddet ved en veikant nordøst i Australia. Hans redningsmenn visste trolig lite om hva de hadde i vente.

Roger, som den gangen veide få hundre gram, rager nå over to meter over bakken og veier rundt 89 kilo, melder Daily Mail.

Knuser metallbøtter Det gjør han, ifølge kengurureservatet ved byen Alice Springs, til et av de største medlemmene av sin art. Likevel er det ikke bare det som skiller Roger ut fra resten av bølingen.

Med metallknusing som hobby, og en muskelmasse som selv den mest ihuga bodybuilder ville misunnet han, har Roger blitt nabolagets skrekk.

Den australske kjempekenguruen kan, på tross av sin populærkulturelle status, til tider være et direkte mannevondt dyr.

Angriper rivaler og reservatets driver - Han angriper hva enn som kommer i nærheten av seg selv eller hans maker, sier Chris Barnes ifølge Independent.

Han er driveren av reservatet The Kangaroo Sanctuary Alice Springs og beretter om en heller skremmende hverdag med Roger.

- Hans daglige treningsøvelse er å drive med kickboksing, og han elsker også å knuse metalbøtter.

Likevel er ikke Roger alene om å være den eneste hoppende trusselen ute i den australske bushen. Som konkurrent til rollen som kenguru-konge har han «Dave» - en ordentlig alfahann på over 95 kilo.

 DEN GANG DA:  Kenguruen Roger har lagt på seg adskillige kilo siden han ble funnet i 2006. Foto: The Kangaroo Sanctuary Alice Springs
DEN GANG DA: Kenguruen Roger har lagt på seg adskillige kilo siden han ble funnet i 2006. Foto: The Kangaroo Sanctuary Alice Springs Vis mer

Sistnevnte pungdyr ble berømt etter at han stilte seg i veien for Linda Hellyer. Den australske fotgjengeren var ute og luftet hundene da hun oppdaget det muskuløse dyret.

Kan bli kenguruenes konge - Han stod midt i veien og stirret på oss. Jeg var redd for å komme for nære, men jeg rakk å ta filme en rask video før vi trakk oss unna, sier Hellyer til Daily Mail om sitt møte med muskelberget.

Der Dave, som tilhører arten grå kenguru, utmanner Roger gjennom sin enestående vekt kan den yngre Roger med tiden trolig tippe sin muskuløse fetter av tronen.

Roger har nemlig en snau centimeter på den eldre Dave og vokser fortsatt, noe som tyder på at Australia snart kan ha en ny kenguru-konge.