Kengurumassakre i dyrehage

Hunngeparden Katrin ble sluppet løs blant en av Tysklands største kenguruflokker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hunngeparden Katrin ble sluppet fri fra buret sitt i Krefeld Zoo i Vest-Tyskland tidlig lørdag morgen, trolig av vandaler. Dyrehagen hadde fram til da hatt 13 kenguruer, en av Tysklands største kenguruflokker, som gikk fritt omkring i dyrehagen, melder BBC.

Katrin rakk å drepe 10 av 13 kenguruer, før en ansatt i dyrehagen oppdaget at buret hennes var tomt og slo alarm. Geparden ble skutt med en bedøvelsespil, før hun rakk å ta livet av de tre siste kenguruene.

Blant de overlevende dyrene var en liten baby-kenguru som lå i pungen til sin drepte mor. Denne blir nå forsøkt tatt vare på hjemme hos en dyrehageansatt, men det er uklart om den vil overleve på sin nye kost med melkeerstatning og te.

Motivet til de som slapp Katrin fri er foreløpig ikke kjent. Dyrehagen tror det er snakk om vandaler, men er bekymret over at disse ser ut til å ha vært godt kjent ved dyrehagen. Inntrengerne hadde åpenbart også prøvd å åpne flere bur, men uten å lykkes.

- Det er godt at de ikke åpnet burene til dyr som er i stand til å klatre, sier direktør i Krefeld Zoo, Paul Vogt.

<B>I BUR IGJEN: </B>Hunngeparden (jaktleoparden) Katrin freser og snerrer mot fotografene, ettter at hun igjen er trygt plassert bak gitter i Krefeld Zoo.<br> Foto: EPA