Kenndy savnet etter flytur

Letemannskaper har funnet vrakgods fra flyet som John F. Kennedy jr. (38), sønn av USAs tidligere president, fløy før det forsvant seint i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant vrakgodset er det funnet en koffert fra en av de savnede i flyet. Kofferten hadde en navnlapp der det sto Lauren Bessette.

Dette er navnet til søsteren til JFK jr.s kone Carolyn Bessette Kennedy. Begge søsterene var med ombord i flyet som nå er savnet, og antatt styrtet i sjøen.

Kofferten ble funnet på en strand i området der leteaksjonen har pågått. Også en andre vrakdeler fra flyet, en hodestøtte fra et flysete og et hjul er funnet i sjøen utenfor Martha's Vineyard.

Minst tre ombord

John F. Kennedy jr. var på vei til sin kusines bryllup sammen med sin kone Carolyn Bessette, hennes søster Laura. En melding om at en flyinstruktør også var ombord i flyet da det forsvant er senere trukket i tvil, men det er fortsatt ikke bekreftet hvor mange som var ombord i maskinen. Bryllupet skulle være i dag, og 275 gjester var invitert. Etter at det ble kjent at Kennedy jr. er savnet, er bryllupet utsatt på ubestemt tid.

Nødsignaler oppfanget

Kystvakten registerte før i dag nødsignaler, og ledet dermed leteaksjonen til havområdet utenfor der Kennedy jr. planla å lande. Signalene har opphørt nå.

- Om nødsignalet stammer fra det savnede småflyet eller ikke er vanskelig å si. Slike signaler utløses fra tid til annen uten at noen er i fare, sier Todd Burgun fra USAs kystvakt til CNN.

Stupte på radar

Flyet ble sist sett på radar i går kveld, like utenfor kysten av Martha's Vineyard. Ifølge ABC News skal flyet til Kennedy jr. ha stupt nesten 300 meter på 12 sekunder. Om dette var kontrollert eller ikke, er foreløpig ukjent. Ifølge eksperter skal ikke flyet stupe fra 2200 fots høyde til 1300 fots høyde på så kort tid.

Clinton vekket

USAs president ble vekket ved 7-tiden i morges og informert om at JFK jr. er savnet.

- Presidenten har bedt om å bli holdt løpende oppdatert om hva som har skjedd. Bill Clinton er veldig urolig for hva som har skjedd, fortalte Det Hvite Hus' pressetalsmann til frammøtte journalister. Clinton er en personlig venn av Kenndy-klanen.

Dårligere vær

Redningsmannskapene har hatt glimrende forhold å lete i på dagtid, men nå som kvelden nærmer seg har bølgene i leteområdet blitt høyere. I tillegg har det begynt å blåse opp.

Dersom noen av de ombord har overlevd en styrt i havet vil sjansene for å overleve i sjøen reduseres etterhvert som tiden går. Blant annet vil kroppstemperaturen til mennesker synke jo lenger de oppholder seg i sjøen.

Fløy selv

Flyet tok av fra Essex Airport i Caldwell i New Jersey like før klokken 21 i går kveld. Det var på vei til det populære feriestedet Martha's Vineyard da det forsvant. Ifølge værvarslinga var sikten god i går kveld, men det var en del dis i lavere strøk. Likvel skulle ikke været kunne forårsake en styrt, opplyser CNN

Flere fly, båter og letemannskaper på land deltar i søket etter det savnede småflyet. Også en representant fra flyfabrikken The New Piper Aircraft Inc. bistår letemannskapene i redningaksjonen.

John F. Kennedy jr. fikk lisens til å fly for omlag ett år siden. Han førte flyet selv da det lettet i går kveld. Ombord skal det også ha vært en flyinstruktør som skulle bistå Kennedy ettersom den ene foten hans er gipset. Han skadet seg i en hanglider-ulykke nylig, og brukte en krykke da han satt seg i flyet i går kveld. Flyet Kennedy fløy var et enmotorsfly av typen Piper Saratoga II HP. Flyet ble innkjøpt for bare noen måneder siden. Det er registert for å ha med seks passasjerer.

Landet aldri

Ifølge NBC News tok flyet med presidentsønnen av fra Essex Airport i Caldwell i New Jersey ved 21-tiden i går kveld amerikansk tid. Flyet var ventet inn til Martha's Vineyard før midnatt, men det kom aldri fram.

Sjåføren som skulle hente følget fra privatflyet meldte Kennedy-følget savnet.

Skjermet privatlivet

John F. Kennedy jr. er sønn av USAs president John F. Kennedy. Da hans far ble gravlagt i 1963 var John John som var kallenavnet hans bare tre år gammel. Et bilde der han hilser til luen sin, som en siste ære for sin far har senere gått verden rundt.

I voksen alder valgte sønnen juss og media framfor politikk, slik flere andre i Kennedy-klanen har gjort. Han ga ut det politiske tidskriftet George som har et månedlig opplag på 400 000 eksemplarer.

Kennedy jr. skjermet sitt privatliv. Han stilte sjelden opp i intervjuer, likevel har pressen skrevet mye om hans kjærlighetsliv og hans familiebakgrunn. I 1993 sa han i et intervju at han sjelden tenkte over at han var en del av Kennedy-klanen. Rett og slett fordi det var hans familie.

Kennedy jr. ble kåret til årets mest sexy mann av magasinet People. Han hadde stevnemøter med popstjernen Madonna, og han var lenge sammen med filmstjernen Daryl Hannah.

I september 1996 giftet han seg med Carolyn Bessette (33). Bryllupet var en godt bevart hemmelighet og kun den nærmeste familie og nære venner var invitert.

SAVNET:</B> John F. Kennedy jr. sammen med sin kone Carolyn Bessette. Begge er nå savnet.
<B>FLYET</B>: Et fly av denne typen er savnet med John F. Kennedy jr. ombord.
HONNØR:</B> Dette berømte bildet av JFK jr. fra sin fars begravelse ble trykket i aviser verden rundt i 1963.