Kennedy anklaget for barnebortføring da han skulle lufte nyfødt sønn

Arrestert på fødeavdelinga og siktet for å ha satt barnets helse i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Douglas Kennedy, sønn av Robert F. Kennedy og nevø av tidligere president John F. Kennedy, er en kjent journalist, forfatter og programleder i USA. Nå har han selv blitt en del av overskriftene etter at han kom i en opphetet krangel med sykepleierne på fødeavdelingen der han 5. januar i år fikk en sønn.

Den nyfødte var kun to dager da Douglas Kennedy ønsket å ta ham med ut for å trekke frisk luft, men pappa-sønn-tiden ble forsøkt avbrutt av sykepleierne som slo alarm om en mulig barnebortføring.

- Sparket sykepleierne Douglas Kennedy nektet da sykepleierne forsøkte å stoppe ham, i stedet fortsatte han å gå mot utgangen. Sykepleierne slo dermed full alarm som tilsier at en person er i umiddelbar fare inne på sykehuset. Sykepleierne har seinere sagt at Douglas Kennedy sparket en av dem, mens han hadde det nyfødte barnet på armen.

Overvåkningsbildene fra episoden er nå publisert av amerikanske medier og viser Douglas Kennedy med barnet på armen i krangel med sykepleierne.

Episoden endte med at Kennedy ble arrestert inne på fødeavdelingen og han er nå siktet for truende atferd mot sykepleierne og for å ha satt sitt eget barns liv i fare.

- Opptrådte rolig Saken har skapt stor oppmerksomhet i USA, der Kennedy-navnet alene ofte er nok til å sørge for overskriftene.

- Kennedy opptrådte veldig rolig, høflig og behersket. Den eneste grunnen til at noe som helst skjedde, var oppførselen til sykepleiernem sier Robert Gottlieb, Kennedys advokat.

Sykehuset har ikke ønsket å uttale seg på grunn av taushetsplikten.

Douglas Kennedy og kona Molly Elizabeth Stark har vært gift siden 1998 og sammen har de fire barn. Douglas Kennedy mistet faren sin, Robert F. Kennedy, da han bare var halvannet år gammel. Robert F. Kennedy ble skutt og drept i 1968 mens han kjempet for å bli demokratenes presidentkandidat.