Kennedy-klanens forbannelse

Kennedyfamilien har vært forfulgt av tragiske dødsfall og ulykker, og flere mener det hviler en forbannelse over familien som nærmest har fått kongelig status i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kennedyfamilien er av irsk avstamning. Under forbudstiden etablerte Joseph Kennedy og hans kone Rose seg i USA og de fikk ni barn sammen.

Gjennom hardt arbeid, en porsjon flaks og gode kontakter klarte Joseph Kennedy å etablere seg som et velstående industrialist i sitt nye hjemland.

Død, drap og ulykker

Parets første barn, Joseph jr. Kennedy ble drept over den engelske kanalen i 1944. Han satt i et bombefly som eksploderte og styrtet.

Parets neste sønn er den mest kjente i familien, John F. Kennedy. Han ble USAs yngste president i 1960, bare 43 år gammel. Som kjent ble han skutt og drept i Dallas under en valgkampturne 22. november 1963.

Joseph og Rose' tredje barn ble født med en hjerneskade, mens det fjerde barnet, Kathlyn, døde i likhet med sin bror i en flyulykke i 1948.

En annen bror, Robert Kennedy, med kallenavnet Bobby, ble skutt under en valgkampanje i California i 1968. Hans sønn Joseph, oppkalt etter sin bestefar døde nesten av en overdose i 1983. Året etter døde derimot hans bror David av en overdose. Han kom aldri over farens død, som han selv var vitne til som 12-åring.

Karrierer ødelagt

Men det er ikke bare parets barn som har omkommet under tragiske omstendigheter. Den niende sønnen, senator Edward «Ted» Kennedy, var i 1969 involvert i en drukningsulykke i Massachussetts. Han kjørte bilen i elva og stakk av fra en ung kvinnelig valgkampmedarbeider som omkom. Han ble aldri tiltalt, men gikk glipp av mulighetene til president-vervet. En av Edwards sønner fikk kreft og måtte amputere beinet.

Et annet barnebarn av Joseph og Rose ble i 1991 tiltalt for å voldtatt en kvinne. Han ble senere frifunnet.

Nyttårsaften i fjor ble 39 år gamle Michael Kennedy, sønn til den avdøde senator Robert F. Kennedy drept i en skiulykke på vinterstedet Aspen i Colorado. Micheal Kennedy traff et tre da han sto på ski med søsteren og barna sine. Før sin død ble Michael Kennedy beskyldt for å ha et fohold til en mindreårig jente som var barnevakt for familiens barn.

Sex-skandaler

I tillegg til alle dødsfallene og ulykkene har Kennedy-klanen vært innvolvert i flere sex-skandaler, blant annet med Marilyn Monroe og kvinner med tette bånd til mafiaen.

Jaqueline Kennedy, mor til JFK jr. som nå er savnet, ble etter sitt ekteskap med USAs president John F. Kennedy gift med den vesltående greske rederfamilien Onassis.