Kennedy-nevø etterlyst for mord

Robert Kennedys nevø, Michael Skakel, er etterlyst av politiet i Florida for mord. Han settes i forbindelse med drapet på Martha Moxley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skakels advokat Michael Sherman sier at politibetjenter fra Martin fylke kom til hans kontor i morges for å arrestere Michael Skakel (39). Sherman sa at Skakel var på vei til Connecticut for å melde seg. Skakel er sønn av Rushton Skakel, Ethel Kennedys bror.

- Men Michael Skakel er uskyldig. Han var uskyldig for 24 år siden, og han er uskyldig i dag, sier advokaten til AP.

I dag klokka 14 norsk tid skulle statsadvokaten i Bridgeport, Jonathan Benedict, holde en pressekonferanse der det var ventet at han skulle gi nye opplysninger i saken. Høyesterettsdommer George Thim har etterforsket saken, og har avhørt mer enn 40 vitner. I vitneavhørene har det kommet fram opplysninger som utpeker Skakel som gjerningsmannen.

Martha var 15 år gammel da hun blir slått i hjel utenfor familiens eiendom i Greenwich. Da drapet skjedde var Michael Skakel nabo til offeret. Skakel var 15 år da drapet ble begått.

Martha Moxley hadde besøkt familien Skakel sammen med flere andre tenåringer den kvelden hun ble drept. Hun skulle dra rett hjem fra Skakels hus. Ingen så noe til henne før neste da. Da ble liket hennes funnet under noen lave grantrær, rett over gata fra familien Skakels eiendom. Hun hadde blitt slått i hjel med en golfklubbe, og stukket i halsen med en del på golfklubbens håndtak. Golfklubben var del av et golfsett som tilhørte familien Skakel.

Michael Skakel og storebroren hans ble begge mistenkt for drapet, men det ble ikke foretatt noen arrestasjoner i saken, skriver AP.

Dorothy Moxley, Marthas mor har tidligere sagt at hun håper den nye etterforskningen ville føre til dom mot personen som er skyldig i hennes datters død.

- Jeg har bedt om dette så lenge.