Kennedys drapsmann kommer ikke ut

For 14. gang har Robert Kennedys drapsmann søkt om å få bli løslatt på prøve fra fengselet. Han fikk avslag igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1968 ble John F. Kennedys lillebror skutt og drept under et valgmøte i California. Sirhan Sirhan ble dømt for drapet. I dag ble fikk han avslag på søknaden om å slippe fri igjen, fordi han nekter å ta ansvar for drapet han begikk, melder CNN.

Den nå 57 år gamle Sirhan har tilbragt mesteparten av sitt liv i fengsel. Hans advokat, Lawrence Teeter, mener at Sirhan ikke vil ta ansvar for drapet fordi han ikke husker noe av det. Han ble hypnotisert til å begå drapet, hevder Teeter.

Under rettssaken mot ham ble Sirhan karakterisert som en palestinsk innvandrer og antisionist, som tok livet av Kennedy fordi den demokratiske senatoren fra New York var en åpent støttet opprettelsen av staten Israel.

Sirhan klaget i mai i fjor på dommen, og påsto at aktoratet hadde ødelagt og underslått bevis som kunne ha ført til at han ikke ble dømt for drapet.

I fjor ble det holdt over 1800 høringer etter at fanger hadde søkt om å bli løslatt på prøve. 12 av dem ble sluppet fri, og alle var kidnappere eller drapsmenn.

jon r. hammerfjeld@dagbladet.no

<B>MÅ BLI I FENGSEL: Sirhan Sirhan er nektet å bli løslatt på prøve for 14. Gang. Bildet er fra 18. Juni i 1997, da han fikk sitt 10. Avslag.
<B>DREPT: Senator Robert F. Kennedy ligger hardt skadd på gulvet i Ambassador Hotel bare minutter etter at han ble skutt 5. Juni 1968.