Kennedys hevn

NEW YORK (Dagbladet): Ted Kennedy blir fanebærer for demokratenes hjertesaker i Det amerikanske senatet når partiet overtar makta om få uker. Han blir leder for senatskomiteen for helse, utdanning, sysselsetting og pensjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om det er begrenset hva demokratene kan få gjennomført i Senatet med én stemme mer enn republikanerne, betyr overtakelsen av lederskapet at demokratene bestemmer timeplanen.

Kennedy står støtt på partiets liberale side, og arbeider for sikringen av minstelønn, samt bedre beskyttelse for pasienter uten helseforsikring. Han blir rg en viktig motpart til Bush-regjeringens motstand mot selvbestemt abort.

Miljøvern

Demokratisk flertall er et alvorlig tilbakeskritt for energiplanen til Bush, hvor atomkraftverk og boring etter olje i Alaskas sårbare natur vil møte stor motstand fra demokratene.

Mye tyder på at avhopperen som endret Senatets maktbalanse, James Jeffords, vil lede denne komiteen. Da han forklarte hvorfor han meldte seg ut av Det republikanske partiet, la han vekt på sin motstand mot regjeringens energiplan.

Skattelette

Den største skatteletten på 20 år ble banket igjennom Senatet samme dag som Jeffords hoppet av. Jeffords lovet at hans utmelding ikke skal virke før Bush har underskrevet skatteletten på 1,35 milliarder dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer