Fant plast i fiskemage

Kenneth (50) ble sjokkert da han så hva torsken hadde i magen

- Trodde jeg hadde sett alt.

SJOKKERT: Da Kenneth Bruvik skulle skjære opp en torsk på 1,5 kilo, fant han noe urovekkende inne i magen. Video: Kenneth Bruvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kenneth Bruvik (50) trodde ikke det han så da han åpnet magesekken til torsken han fanget på fisketur utenfor Sotra fredag formiddag.

I magen lå det en stor plastbit.

- Da jeg åpna torsken i går trodde jeg at jeg hadde sett alt, men du blir sjokkert hver gang du ser hvordan dyr lider etter vårt plastforbruk. Her må noe gjøres, for det kan ikke være sånn, sier Bruvik til Dagbladet.

Hordalendingen, som jobber som instruktør for Norsk Jeger og Fiskerforbund (NJFF), har fått massiv respons på videoen han la ut på sin private facebookside i går, og klippet av torsken er allerede delt over 200 ganger fra hans facebookside.

Nå håper han oppdagelsen kan skape mer oppmerksomhet om problemet marin forsøpling.

- Jeg deler videoen min til alle som vil ha den. Vi må alle ta innover oss at dette er et kjempeproblem, som vi nå må gjøre noe med, sier han.

Han har i en årrekke engasjert seg i kampen mot marin forsøpling, men fikk vann på mølla etter at en gåsenebbhval med magen full av plastposer skylte i land utenfor Sotra i fjor. I kjølvannet av hendelsen har han vært mer bevisst enn før på å sjekke mageinnholdet til dyrene han fisker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer