Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kenneth Bigley er drept

Det britiske gisselet Kenneth Bigley (62) skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det britiske gisselet Kenneth Bigley er drept i Irak, melder fjernsynsstasjonen Abu Dhabi TV, som holder til i De forente arabiske emirater.

Et videoopptak ble i ettermiddag lagt ut på et islamistisk nettsted. Opptaket viser den 62 år gamle britiske ingeniøren som kommer med en uttalelse mens seks islamister står bak ham. Deretter dreper de ham.

Opptaket skal vise at Bigley drepes ved at han får halsen skåret over.

Før videoopptaket ble offentliggjort, oppga kilder blant irakiske motstandskrefter i Falluja overfor nyhetsbyrået Reuters at Bigley var blitt halshogd i landsbyen Latifiya sørvest for Bagdad torsdag kveld, melder NTB.

Tv-stasjonen Abu Dhabi TV siterer «informerte kilder i Irak» på at terrorgruppa til jordanske Abu Musab al-Zarqawi skal ha drept briten, melder Reuters.

- Vi har informasjon fra informerte kilder i den irakiske hovedstaden om at Kenneth Bigleys kidnappere har drept ham, sa en nyhetsoppleser i Abu Dhabi-stasjonen.

Nå i ettermiddag bekrefter en kilde ved statsminister Tony Blairs kontor overfor Sky TV at Bigley er død.

Nyhetsbyrået AP melder imidlertid at Det britiske utenrikdepartementet sier at de er kjent med påstanden, men at de ikke kan bekrefte den. Britene fortsetter derfor å klynge seg til håpet.

- Vi kan ikke bekrefte rapportene. Men vi er i tett kontakt med Bigleys familie i denne vanskelige tida, sier en talsmann til Reuters.

Ifølge BBCs korrespondent har arabiske tv-stasjoner gode kilder inn til militante grupper i Irak, men at Abu Dhabi-stasjonens melding synes mangelfull:

- Så vidt jeg vet, har ikke tv-stasjonen sagt noe om hvordan Kenneth Bigley skal ha blitt drept.

Bigleys bror Paul, som befinner seg i London, hadde ikke fått de tragiske nyhetene da han snakket med nyhetsbyrået Reuters tidligere i dag.

- Jeg har ikke hørt noe. Jeg har vært optimistisk, og vil forbli optimistisk. Jeg ber om at disse nyhetene ikke er sanne.

Groteske drap

Den britiske ingeniøren ble kidnappet fra sin bolig i Bagdad den 16. september i år, sammen med de to amerikanerne Eugene Armstrong og Jack Hensley. Terrorgruppa Tawhid og Jihad - «Enhet og Hellig krig» - halshogde de to amerikanerne få dager seinere.

Groteske bilder av drapene ble lagt ut på terroristenes nettsider.

Kidnapperne har sendt ut flere videoer som viser den 62-årige briten trygle Tony Blair om hjelp, og hele Storbritannia har engasjert seg i kampen for å få Bigley hjem i live.

Den 25. september hevdet ei nettside at Bigley skulle være drept, men dette viste seg å være feil. Den samme nettsida meldte også feilaktig at to italienske kvinnelige gisler var drept av kidnappere i Irak.

BRITISK GISSEL: Kenneth Bigley.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media