SA IFRA: Kenneth Lie opplevde en stygg forbikjøring da han var på vei på ferie med familien sin. Han bestemte seg for å si ifra, og var overrasket over responsen. Foto: Privat
SA IFRA: Kenneth Lie opplevde en stygg forbikjøring da han var på vei på ferie med familien sin. Han bestemte seg for å si ifra, og var overrasket over responsen. Foto: PrivatVis mer

Kenneth sendte en forbanna sms etter den stygge forbikjøringa. Han hadde aldri trodd han skulle få svar

- Vil helst komme helskinnet fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 2. juli i år var Kenneth Lie på vei fra Stavanger til Kristiansand. Ved rattet satt Lies far , og i baksetet satt den ti år gamle datteren hans.

Saken ble først omtalt av Stavanger Aftenblad.

De tre var på vei sørover for å ta ferga over til Danmark, men på veien fikk de en guffen opplevelse.

- Vi var på vei fra Sandnes, og vi tok det rolig. Vi holdt farten og stressa ikke. Så la jeg merke til en bil bak oss som gjorde et par stygge forbikjøringer. Rett før en tunnel la den seg ut ved siden av oss, over et sperrefelt, og kjørte forbi.

Han forteller videre at bilen gjorde enda et par hasardiøse passeringer etter at de var ute av tunnelen, og Lie bestemte seg for at vedkommende som satt bak rattet skulle få en liten tilbakemelding på kjøringa.

- PROVOSERENDE: Her kjører trailersjåføren feil vei i en rundkjøring ved Tvedestrand. - Jeg ble skikkelig provosert, sier tipseren til Dagbladet. Vis mer

Sendte melding

Han benyttet seg av vegvesenets tjeneste, og sendte en tekstmelding. I tekstmeldingen sto det:

«Hei, din stygge forbikjøring ved et sperrefelt rett før en tunnel var til fare for andre trafikanter. Du kjørte forbi på ny etterpå i en uoversiktlig situasjon. Du har ansvar for andre liv enn deg selv bak rattet, hva som skjer med ditt er opp til deg, men jeg har barn i bilen og det har andre og. Stopp og ta deg en pause og tenk deg om, neste observasjon anmeldes til politiet. Hilsen Kenneth Lie og resten av folkene på veien.»

Litt tid senere fikk han svar:

«Enig i at den er over kanten, unnskyld. Tar det til etterretning og takker for din sms».

- BRUK HUET: Det sier Henning André Herstad Hatlen om den livsfarlige forbikjøringen han filmet i Gausdal. Video: Henning Andrè Herstad Hatlen Vis mer

«Takk»

Selv sier Lie at han er positivt overrasket over at han fikk svar, og at det var såpass positivt.

- Jeg var veldig spent på om jeg skulle få svar. Jeg er glad vedkommende svarte, og glad for måten det ble gjort på. Jeg synes det fortjente et svar tilbake fra min side, sier han, og skrev:

«Takk for at du svarte. Det setter jeg pris på. Ha en god helg og god sommer :)».

Lie forteller til slutt at han er glad for at budskapet sank inn hos den uvørne bilisten, og at det er godt å se at det hjelper å si ifra.

- Det er en strekning som er veldig ulykkesutsatt, og jeg har sett mange stygge forbikjøringer der tidligere. Det er klart jeg er redd for datteren min, og jeg vil helst komme helskinnet fram.

MELDING: Meldingen Lie sendte. Foto: Privat
MELDING: Meldingen Lie sendte. Foto: Privat Vis mer
SVAR: Han ble positivt overrasket over svaret. Foto: Privat
SVAR: Han ble positivt overrasket over svaret. Foto: Privat Vis mer