Kenneth Starr bak etisk rensing

PARIS (Dagbladet): Franske kommentatorer, som franskmenn flest, raser mot Kenneth Starr, og beskylder ham for «etisk rensning», «moralsk talibanisme», og «seksuell maccarthyisme». Han har skapt et «amerikansk helvete».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den «etiske rensningen» er en form for ekstremisme, farlig fordi den er dydig, mener kommentatoren Alain Genestar i ukeavisa Le Journal du Dimanche. Han kaller Starr for en «moralsk taliban». Bill Clinton er offer for en «seksuell maccarthyisme». For Genestar er Starr sadistisk, like besatt av moral som av sex.

- Ingen ting tvang ham til å sette ned på papiret, og så offentliggjøre, de grove sidene av et seksuelt forhold, utenom den frydende, kvalme gleden av å høre om dem og spre dem, skriver Genestar. Han håper det amerikanske folket vil reagere mot politikerne i Washington som vil lynsje presidenten.
- Et amerikansk helvete, skriver avisa Le Monde på lederplass, og sammenlikner Starrs etterforskning med den spanske inkvisisjonen eller en heksejakt, som desverre lammer verdens eneste supermakt.

Avisa Libération beklager at Clinton i det hele tatt svarte på Starrs spørsmål, mens Le Figaro synes han burde ha foretrukket mer diskré damer.