Kenny (36) mangler halve kroppen

Men spiller likevel bowling og biljard, og ønsker å bli far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Mange synes det ser ut som jeg er kuttet i to. Men jeg er verken utsatt for en bilulykke, togulykke eller Vietnamkrigen - jeg er født sånn, sier Kenny Easterday (36).

Folk snur seg etter 36-åringen fra Princeton i West Virginia når han er ute og shopper på supermarkedet. Fordi han mangler bein, går han rundt på hendene isteden. Kroppen hans er så liten at den får plass i en koffert.

- Kenny har måttet kjempe mer enn andre for å få til det han trenger og ønsker, forteller faren i TV-dokumentaren «The Man with Half a Body», som ble sendt på kabel-TV-kanalen TLC 4. april.

Selv ser Kenny på seg selv som en helt vanlig fyr.

På overtidHan var seks måneder gammel da han måtte amputere beina helt opp til hofta på grunn av en sjelden medfødt tilstand kalt sakral aganesi, som gjorde at ryggsøylen og beina var svært deformert. Uten amputasjonen ville han ha dødd som liten, men han har allerede gått langt over forventet levealder - 21 år.

GJØR SOM ANDRE: Kenny lar ikke handikappet stoppe ham i å utføre normale aktiviteter, som f.eks. å spille biljard - han hopper simpelthen opp på bordet når han skal slå. Foto: TLC
GJØR SOM ANDRE: Kenny lar ikke handikappet stoppe ham i å utføre normale aktiviteter, som f.eks. å spille biljard - han hopper simpelthen opp på bordet når han skal slå. Foto: TLC Vis mer

Tross i handikappet prøver Kenny så godt han kan å leve et så normalt liv som mulig. Han startet tidlig å skate, og spiller både bowling og biljard - sistnevnte ved å hoppe opp på bordet når han skal slå.

Kenny fikk laget beinproteser - men dem har han sluttet å bruke for lengst.

- Om jeg er handikappet, er det på grunn av de jævla protesene, uttalte han som 15-åring i den halvdokumentariske filmen «The Kid Brother» (1988), som mottok mange priser.

KjendisSeinere ble Kenny en gjenganger i «The Jerry Springer Show», og dermed kjendis i USA, og han har sin egen fanside på nettet. Mange ser på ham som en motivasjon og bevis på at man kan utrette mye selv med dårlige odds.

36-åringen hevder også han har et fullverdig kjønns- og kjærlighetsliv, og har flere forhold, bl.a. et ekteskap, bak seg.

BOWLER: ... og når han bowler, legger han seg på sida, for å få kraft bak kastet. Foto: TLC
BOWLER: ... og når han bowler, legger han seg på sida, for å få kraft bak kastet. Foto: TLC Vis mer

- Han er alt annet enn en halv mann. Folk spør meg om Kenny har sine ... edlere deler i behold. Vi har sex som alle andre par, han er som alle andre menn, forsikrer forloveden Nikki.

Ønsker seg barnI programmet forteller Kenny at hans største drøm er å få et barn, «noen som kan peke på meg og kalle meg pappa, en som kan føre arven min videre». Han tar en DNA-test for å finne ut om Nikkis sjuårige datter Desirée kan være hans, siden han og Nikki hadde et kort forhold før Desirée ble født.

Mot slutten av programmet kommer DNA-testen tilbake. Den slår fast at han ikke kan være faren.

- Jeg ser fortsatt på Desirée som jenta mi, og Dylan (Nikkis tiårige sønn) som gutten min, sier han mot slutten av programmet.

TLC jobber med en avtale for å få sendt dokumentaren i Norge. Etter at programmet ble sendt, har forholdet mellom Kenny og Nikki tatt slutt.

VIL BLI FAR: - Jeg ønsker at noen skal kunne peke på meg og kalle meg pappa, sier Kenny. Foto: TLC
VIL BLI FAR: - Jeg ønsker at noen skal kunne peke på meg og kalle meg pappa, sier Kenny. Foto: TLC Vis mer