Kenya mangler 45 millioner kondomer

Kombinasjon av stor etterspørsel og problemer med leveransene.

KONDOM-MANGEL:  Innbyggerne i et slumområde i Nairobi får demonstrert hvordan man bruker en kondom. Om lag 1,5 million av Kenyas innbyggere er hivsmittede. I 2009 døde 80.000 av aidsrelaterte sykdommer. Foto: AFP PHOTO/Tony KARUMBA
KONDOM-MANGEL: Innbyggerne i et slumområde i Nairobi får demonstrert hvordan man bruker en kondom. Om lag 1,5 million av Kenyas innbyggere er hivsmittede. I 2009 døde 80.000 av aidsrelaterte sykdommer. Foto: AFP PHOTO/Tony KARUMBAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En forsendelse på 19 millioner kondomer i januar holdt bare i seks uker.

- Etterspørselen var på 8 millioner per måned, så økte den til 12 millioner og nå er den på omkring 20 millioner i måneden. Det tilsvarer antallet samleier som folk vil ha, sa sjefen for det kenyanske helsevesenet Shahnaaz Sharif onsdag.

Peter Cherutich i Kenyas program for aidskontroll sier regjeringen har undertegnet en langvarig kontrakt med FNs befolkningsfond om leveringen av 180 millioner kondomer fra mai av.

Landet venter inntil videre på en forsendelse fra Den amerikanske presidents nødplan for aids, som etter planen skal komme til Kenya 10. april.

Cherutich legger til at distribusjonen av prevensjon til avsidesliggende regioner fortsatt er problematisk på grunn av dårlige veier.

Kenya har en befolkning på rundt 40 millioner.

(NTB)