Kenyansk familie får ikke bli i Norge

Kenyanske Margaret Karaka og hennes tre barn er ikke i fare hvis de blir sendt tilbake til hjemlandet, mener namsretten i Oslo, som dermed opprettholder Justisdepartementets vedtak om utsendelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familiens advokat Leif Strøm sier at det virker som om retten overhodet ikke har lagt vekt på vitneprovet til den kenyanske opposisjonslederen Koigi wa Wamwere.

Ifølge Strøm har familien ikke bestemt seg for om de skal påkjære kjennelsen til lagmannsretten.

Familien har bodd i Norge i vel halvannet år og har fått fire avslag på sine asylsøknader. Saken vakte oppsikt da døtrene brått og uventet ble hentet fra sitt hjem i Trondheim 25. januar.

Koigi wa Wamwere, som kom til Norge for å vitne i utvisningssaken, understreket i retten at Kenya er på randen av borgerkrig. Han sa at familien Karaka, som tilhører folkegruppen kikuyuene, vil være i livsfare dersom den blir sendt tilbake til Kenya. Voldsbølgen som har herjet landet på nyåret, har særlig rammet kikuyu-stammen.

Margaret Karaka hevder at hun er blitt forfulgt, trakassert og torturert av politiet i Kenya fordi hun har sympatisert med opposisjonspartiet Safina.

(NTB)