Kenyansk mobb tente på kirke full av folk

Minst 50 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 50 mennesker, blant dem mange barn, mistet livet etter at en kenyansk mobb tente på en kirke der hundrevis av mennesker hadde søkt tilflukt fra opptøyene som raser i landet, melder AP og BBC News.

- Det var forbrente lik både inni og utenfor kirken, beskriver en lokal reporter overfor Reuters.

- Det var en svær mobb som angrep kirken, sier et øyenvitne som av frykt for represalier ønsker å være anonym. En politimann bekrefter opplysningene uoffisielt overfor nyhetsbyrået.

- 400 mennesker

Ytterligere flere titalls mennesker skal være skadd og fraktet til sykehus med alvorlige forbrenninger. Ifølge pastor Boaz Mutekwa var det omtrent 400 mennesker inne i kirken da en gruppe ungdommer overmannet vaktene og tente på kirken.

Hendelsen skjedde i Eldoret, som ligger i Riftdalen 300 kilometer fra hovedstaden Nairobi. Flesteparten av ofrene skal være fra kikuyufolket, som også den nylig gjenvalgte presidenten Mwai Kibaki tilhører.

Valgkaos

Kenya har de siste dagene vært preget av voldsomme opptøyer i kjølvannet av torsdagens valg, som sittende president Kibaki vant med svært liten margin foran opposisjonslederen Raila Odinga, som var forventet å vinne.

FORTVILER: En kvinne fortviler ved brannruinene etter kirken som ble påtent i Eldoret i dag. Foto: EPA/SCANPIX
FORTVILER: En kvinne fortviler ved brannruinene etter kirken som ble påtent i Eldoret i dag. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Både opposisjonen og flere uavhengige valgobservatører er overbevist om at omfattende valgfusk spilte en vesentlig rolle for utfallet, og tilhengere av henholdsvis Kibaki og Odinga har støtt sammen med både hverandre og politiet, samtidig som plyndrere herjer i gatene.

Minst 150 drept

Anslagsvis har over 150 mennesker så langt blitt drept under opptøyene, som også fører til store humanitære problemer, siden folk ikke kan gå ut og skaffe mat og andre forsyninger så lenge uroen pågår.

Seinest i dag forbød myndighetene et massivt protestarrangement som Odinga hadde annonsert på torsdag. Dette skjer bare én dag etter at en seremoni der han skulle utrope seg selv til valgvinner i protest, ble stoppet av trusler om massearrestasjoner.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

HENTER DE DØDE: Politifolk henter noen av ofrene etter dagens tragedie i Eldoret.
PÅ FLUKT: Tusenvis av kenyanere har flyktet fra sine hjem under opptøyene. Her er flyktninger som har søkt tilflukt ved provinsadministrasjonens lokaler i Kiambiu-slummen i Nairobi.
STEINET: Legen justerer dryppet for en Kibaki-tilhenger som ble steinet i Nairobi tidligere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer