Kenyansk mobb tente på kirke full av folk

Minst 50 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 50 mennesker, blant dem mange barn, mistet livet etter at en kenyansk mobb tente på en kirke der hundrevis av mennesker hadde søkt tilflukt fra opptøyene som raser i landet, melder AP og BBC News.

- Det var forbrente lik både inni og utenfor kirken, beskriver en lokal reporter overfor Reuters.

- Det var en svær mobb som angrep kirken, sier et øyenvitne som av frykt for represalier ønsker å være anonym. En politimann bekrefter opplysningene uoffisielt overfor nyhetsbyrået.

- 400 mennesker

Ytterligere flere titalls mennesker skal være skadd og fraktet til sykehus med alvorlige forbrenninger. Ifølge pastor Boaz Mutekwa var det omtrent 400 mennesker inne i kirken da en gruppe ungdommer overmannet vaktene og tente på kirken.

Hendelsen skjedde i Eldoret, som ligger i Riftdalen 300 kilometer fra hovedstaden Nairobi. Flesteparten av ofrene skal være fra kikuyufolket, som også den nylig gjenvalgte presidenten Mwai Kibaki tilhører.

Valgkaos

Kenya har de siste dagene vært preget av voldsomme opptøyer i kjølvannet av torsdagens valg, som sittende president Kibaki vant med svært liten margin foran opposisjonslederen Raila Odinga, som var forventet å vinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer