Kenyanske familie utvises

Regjeringen holdt i retten i dag fast ved at den kenyanske Margareth Karaka og hennes tre barn må sendes tilbake til Kenya. Noe annet vil stride mot norsk politikk på området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sitt innledningsforedrag sa regjeringsadvokat Christian Galtung at Margareth Karaka og hennes barn ikke faller inn under den gruppen som har krav på vern mot forfølgelse i hjemlandet og derfor må få oppholdstillatelse i Norge.

Den kenyanske familien har bodd i Norge i drøyt halvannet år og har fått fire avslag på sin asylsøknad. Fredag var utvisningssaken til behandling i namsretten i Oslo. Retten kan enten gå inn for at saken skal behandles i en ordinær domstol, i dette tilfellet Oslo byrett, eller la Justisdepartementets vedtak om utvisning stå ved lag. Den kenyanske opposisjonslederen Koigi wa Wamwere er i Norge for å vitne i saken mot den kenyanske familien. Han har tidligere uttalt at Kenya er på randen av borgerkrig og at familien vil være i livsfare dersom den blir sendt tilbake til hjemlandet.

Familiens advokat, Leif Strøm, sa i sitt innledningsforedrag at han mener regjeringen legger feil faktum til grunn i saken. Han sa at familien kan sannsynliggjøre at det er landets myndigheter som står bak fengslingen av moren og at hun er blitt utsatt for alvorlige overgrep.

Strøm sier til NTB at han ikke venter namsrettens kjennelse før om en ukes tid.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer