- Kenyanske fly bombet to al-Shabaab-mål i Somalia

Angrep islamistene etter skolemassakre.

TERRORGRUPPE:  Somaliske al-Shabaab har i årevis terroristert den somaliske befolkningen og kontrollerte for bare tre år siden hovedstaden Mogadishu. Nå er de drevet ut på landsbygda, men utfører en rekke terrorangrep i Somalia og i Kenya. Dette bildet er tatt utenfor hovedstaden i 2010.  Foto: Farah Abdi Qarsameh / AP Photo / NTB Scanpix
TERRORGRUPPE: Somaliske al-Shabaab har i årevis terroristert den somaliske befolkningen og kontrollerte for bare tre år siden hovedstaden Mogadishu. Nå er de drevet ut på landsbygda, men utfører en rekke terrorangrep i Somalia og i Kenya. Dette bildet er tatt utenfor hovedstaden i 2010. Foto: Farah Abdi Qarsameh / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Reuters melder at kenyanske fly i går bombet to mål inne i Somalia.

Dette er det første store motangrepet mot al-Shabaab siden islamistgruppa angrep en høyskole og drepte 148 personer i forrige uke.

To militærmål En militærkilde sier til byrået at de angrep to av terrorgruppa al-Shabaabs leirer i grenseområdene til Kenya i Gedo-regionen, i Gondodowe og Ismail.

- Vi angrep de to områdene, for ifølge informasjon vi sitter på, så kommer de der ifra for å angripe Kenya, sier den anonyme kilden i det kenyanske forsvaret.

Jihadistgruppen al-Shabaab har de siste åra utført en rekke store terrorangrep i Kenya, som hevnangrep for Kenyas aktive rolle i å bekjempe dem inne i Somalia gjennom Den afrikanske Union (AU).

Den kenyanske grensa mot Somalia er porøs og dårlig bevoktet, noe som har gjort det lettere for al-Shabaab å rekruttere kenyansk ungdom og føre dem inn i Somalia. Og å dra inn i Kenya for å utføre angrep.

En ny strategi Al-Shabaab kontrollerte for tre år siden Somalias hovedstaden Mogadishu, men opererer nå for det meste i rurale områder. Det har også ført til at gruppa har endret måten de opererer på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.