Kenyanske soldater har stormet Westgate

Stor eksplosjon i bygningen. Frykter vesentlig høyere dødstall.

REDDES UT: Minst 59 er drept og rundt 200 er såret etter at ei gruppe islamister gikk til væpnet angrep på kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya i går. Foto: REUTERS/Noor Khamis/NTB Scanpix
REDDES UT: Minst 59 er drept og rundt 200 er såret etter at ei gruppe islamister gikk til væpnet angrep på kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya i går. Foto: REUTERS/Noor Khamis/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: Kenyanske myndigheter sier i 22.30-tida at de fleste gislene nå er reddet ut og at kenyanske styrker har kontroll på mesteparten av Westgate kjøpesenter.

(Dagbladet): Kenyanske soldater har stormet kjøpesenteret i Nairobi. Ifølge nyhetsbyrået AP har det vært en stor eksplosjon i bygningen, skriver NTB.

Kenyanske myndigheter sier i 22.30-tida at de fleste gislene nå er reddet ut og at kenyanske styrker har kontroll på mesteparten av Westgate kjøpesenter.

- Vi tror dødstallene kan bli mye, mye høyere enn hva som er kjent til nå, basert på det vi har sett der inne, sier en kenyansk politibetjent, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Røde Kors i Kenya opplyser nå at minst 68 mennesker er  bekreftet drept, etter at ni nye lik er hentet ut fra kjøpesenteret.  Mer enn 200 mennesker er rapportert skadd etter terrorangrepet.

Lete- og redningsaksjonen inne i Westgate pågår fremdeles.

Flere skuddvekslinger BBCs reporter Anne Soy befinner seg rundt 300 meter fra kjøpesenteret. Hun melder om tiltagende skuddvekslinger den siste timen. Videre rapporterer hun at flere ambulanser har kjørt fra åstedet, samt en pick-up tildekket av lakener, noe som kan tyde på at den er lastet med lik.

Tidligere i dag snakket USAs presidet Barack Obama med den kenyanske presidenten Uhuru Kenyatta. Obama lovet Kenyatta at USA vil støtte Kenya i kampen om å få stilt terroristene til rette, melder Reuters.

Ifølge Daily Nation er det minst 10 terrorister som fremdeles befinner seg inne på kjøpesenteret.

Mange savnet Røde Kors i Kenya har opplyst at 49 mennesker fremdeles er savnet etter terrorangrepet.

Til nå er mer enn 1000 mennesker reddet ut fra Westgate.

BBC News har snakket med en britisk mann som fremdeles har kona og den unge datteren sin inne i kjøpesenteret.

- Det eneste jeg håper på er at de er trygge, at de gjemmer seg og bare venter på muligheten for å komme seg ut. Jeg har sett slike hendelser rapportert på nyhetene fra hele verden, men når du opplever det selv er det fullstendig hjerteskjærende. Å ikke vite hva som skjer på innsiden gjør meg gal, sier han.

Kenyanske myndigheter sier i 20.30-tida at de har igangsatt en operasjon som skal bringe en slutt på terrorhandlingene i kjøpesenteret. De framholder at dette vil skje i kveld, melder AP.


Dagbladet følger saken.