LETER: Kenyanske styrker krysset grensa til Somalia i leiting etter fire kidnappede kvinner. Dette bildet er tatt i grensebyen Liboi, i Kenya, i går. Foto: AFP/Tony KARUMBA/Scanpix
LETER: Kenyanske styrker krysset grensa til Somalia i leiting etter fire kidnappede kvinner. Dette bildet er tatt i grensebyen Liboi, i Kenya, i går. Foto: AFP/Tony KARUMBA/ScanpixVis mer

Kenyanske soldater krysser grensen til Somalia

Jakter på opprørere som anklages for kidnappingene av fire europeiske kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyanske soldater krysset søndag grensen til Somalia, der de jakter på opprørere som anklages for kidnappingene av fire europeiske kvinner, blant dem to spanske hjelpearbeidere.

- Vi har krysset grensen til Somalia i jakten på al-Shabaab, som er ansvarlig for kidnappingene og angrepene på vårt land, sier en talsmann Alfred Matua for Kenyas regjering.

En journalist fra nyhetsbyrået AFP var vitne til at et stort antall soldater krysset grensen, i tillegg til at militære fly og helikoptre fløy inn luftrommet over nabolandet.

Flere andre øyenvitner melder også om store troppeforflytninger ved grensen.

Søndagens offensiv skjer dagen etter at Kenyas innenriksminister George Saitoto stemplet opprørere i al-Shabaab for landets fiende og varslet at Kenya vil angripe dem uansett hvor de befinner seg.

De to spanske kvinnelige hjelpearbeiderne ble bortført fra en flyktningleir torsdag. Tidligere er en fransk og en britisk kvinne bortført fra feriesteder ved den kenyanske kysten, noe som har ført til stor nedgang for Kenyas turistnæring.

(NTB)