Kenyas opposisjonsleder fikk ikke stemme

Navnet hans fantes ikke i manntallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonslederen Raila Odinga fikk ikke stemt ved sitt lokale valglokale i Kenya fordi navnet hans ikke fantes i manntallet.

- Hans og andres navn var ikke der, så jeg tror han har gått til den sentrale valgkommisjonen. Han kommer selvsagt tilbake for å stemme, sa en lokal talsmann for hans parti, Oransje demokratiske bevegelse, torsdag.

Sjefen for EUs valgobservatører, Alexander Graf Lambsdorff, ba myndighetene holde Odingas valglokale og et annet i samme nabolag åpne i to timer ekstra fordi mange mennesker sto i kø og situasjonen var kaotisk.

Fire timer etter at valglokalene åpnet, meldte Lambsdorff for øvrig at valget gikk greit for seg og at oppmøtet var stort.

De siste meningsmålingene viser at Odinga og den sittende presidenten Mwai Kibaki ligger nesten likt.

Kibaki vant det forrige valget i 2002 over landets diktatoriske president, Daniel arap Moi. Kibaki står selv i fare for å tape dette valget.

Odinga, som var politisk fange under Moi, har fått stor støtte fra etniske grupper som mener de er blitt forfordelt av Kibaki, mens Kibakis egen kikuyu-stamme er blitt favorisert.

(NTB)

STORT SIKKERHETSOPPBUD: Raila Odinga er presidentkandidat i valget, og har ledet på de siste meningsmålingene over sittende president, Mwai Kibaki. Myndighetene fryktet bråk og 65 000 sikkerhetsfolk var på jobb for å sikre ro og orden under valgdagen. Foto: REUTERS/SCANPIX
STORT SIKKERHETSOPPBUD: Raila Odinga er presidentkandidat i valget, og har ledet på de siste meningsmålingene over sittende president, Mwai Kibaki. Myndighetene fryktet bråk og 65 000 sikkerhetsfolk var på jobb for å sikre ro og orden under valgdagen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer