Kenyas president på vei til Haag

Kenyas president Uhuru Kenyatta reiste tirsdag til Haag og Den internasjonale straffedomstolen (ICC), der han står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten.

PÅ VEI TIL HAAG: Kenyas president Uhuru Kenyatta dro tirsdag fra Jomo Kenyatta International Airport til Haag og Den internasjonale straffedomstolen (ICC), der han står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten. Foto: Noor Khamis/REUTERS/SCANPIX
PÅ VEI TIL HAAG: Kenyas president Uhuru Kenyatta dro tirsdag fra Jomo Kenyatta International Airport til Haag og Den internasjonale straffedomstolen (ICC), der han står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten. Foto: Noor Khamis/REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyatta vinket til sine tilhengere da han gikk om bord i flyet på flyplassen i Nairobi tirsdag morgen.

Presidenten reiste som en «privatperson» på et rutefly til Amsterdam sammen med en liten delegasjon, deriblant kona og datteren, seks parlamentsmedlemmer og tre ministre.

Kenyatta skal etter planen møte i retten i Haag onsdag, i forbindelse med en gjennomgang av hans påståtte rolle i de blodige urolighetene under presidentvalget i Kenya i 2007. Da ble om lag 1.200 personer ble drept og 600.000 drevet fra sine hjem.

Både han og visepresident William Ruto anklages for å ha stått bak volden, men begge avviser anklagene.

Kenyatta er den første sittende presidenten som står tiltalt i den Haag-baserte straffedomstolen. Han har tidligere avvist å reise til Nederland for å være til stede i rettslokalet når saken mot ham begynner.

(NTB)