Kerry: - Russland må vise samarbeidsvilje innen timer

Krever at Russland beviser at de jobber for å avvæpne separatistgrupper i Øst-Ukraina.

KLAR TALE:  - Vi ønsker ikke å være sanksjonsmodus. Vi ønsker å se samarbeidsvilje mellom USA, Europa og Russland og Ukraina. Foto: AFP / NTB Scanpix.
KLAR TALE: - Vi ønsker ikke å være sanksjonsmodus. Vi ønsker å se samarbeidsvilje mellom USA, Europa og Russland og Ukraina. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry krever at Russland beviser at de jobber for å avvæpne separatistgrupper i Øst-Ukraina i løpet av de neste timene.

Torsdag møtte Kerry sin franske kollega, Laurent Fabius, i Paris.

- Vi er helt enige om at det er kritisk for Russland å vise i løpet av de neste timene at de vil handle for å avvæpne separatistene, at de oppmuntrer dem til å legge ned våpnene og bli en del av den legitime prosessen, sa Kerry til pressen etter møtet.

Han la til at lederne i EU vil diskutere mulige sanksjoner mot Russland under toppmøtet torsdag i Brussel.

- Vi ønsker ikke å være sanksjonsmodus. Vi ønsker å se samarbeidsvilje mellom USA, Europa og Russland og Ukraina, uttalte den amerikanske utenriksministeren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer