- SPIONERER IKKE:  USAs utenriksminister John Kerry svarte på Wikileaks-avsløringene om at USA avlytter Frankrikes president François Hollande. Foto: NTB Scanpix
- SPIONERER IKKE: USAs utenriksminister John Kerry svarte på Wikileaks-avsløringene om at USA avlytter Frankrikes president François Hollande. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kerry: - USA spionerer ikke på Frankrike

Svarte på Wikileaks-avsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA spionerer ikke på Frankrikes president François Hollande eller andre franske tjenestemenn, sa USAs utenriksminister John Kerry onsdag.

- Vi har ikke fokus på president Hollande, vi har ikke fokus på venner som president Hollande, og vi driver ikke med overvåking i utlandet uten at det er av helt spesifikke og legitime sikkerhetsgrunner. Og jeg kjenner ikke til noen slike for tiden, understreket Kerry på en pressekonferanse.

Ifølge avsløringer som WikiLeaks står for, har USA drevet med telefonavlytting av både Hollande og to av hans forgjengere helt opp til 2012. Frankrike reagerte med harme på avsløringene og kalte inn den amerikanske ambassadøren for å få en forklaring.

(NTB)