<b>På BESØK I OSLO: </b> USAs utenriksminister John F. Kerry besøker Norge i dag. Det har gitt trafikale problemer i Oslo-området i morges. Foto:  EPA/MICHAEL REYNOLDS
<b>På BESØK I OSLO: </b> USAs utenriksminister John F. Kerry besøker Norge i dag. Det har gitt trafikale problemer i Oslo-området i morges. Foto:  EPA/MICHAEL REYNOLDSVis mer

Kerry-besøk gir køer i Oslo-området

Skal diskutere sikkerhetspolitikk. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John F. Kerry er i Norge for å signere klimakontrakt og delta på Oslo Forum. Besøket har gitt trafikale problemer onsdag morgen, melder Vegvesenet.

Det ble kø på E6 sørover fra Gardermoen til Oslo i morgentimene onsdag på grunn av kortesjekjøring i forbindelse med at USAs utenriksminister John Kerry er på besøk i Norge. Han ankom onsdag morgen.

Riksvei 162 Schweigaards gate/Postterminalen til Nylandsveien ble stengt en periode onsdag morgen, som også førte til forsinkelser i Oslo.

Kerry er i landet blant annet for å delta på Oslo Forum og møte statsminister Erna Solberg.

Vil diskutere sikkerhetspolitikk

Flere toppledere samles til det årlige Oslo Forum, hvor John Kerry holder innlegg i 11-tiden onsdag. Her deltar blant annet EUs utenrikssjef Federica Mogherini og Irans utenriksminister Jayad Zarif.

Deretter vil Kerry møte statsminister Erna Solberg til arbeidslunsj i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien. Noen av temaene de to skal diskutere, er borgerkrigen i Syria, kampen mot ekstremistgruppen IS, sikkerhet i nordområdene og forsvarssamarbeid mellom USA og Norge.

Kerry vil også signere en felleserklæring om klima og regnskog med klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Signeringen finner sted under konferansen Oslo REDD Exchange. Under konferansen møtes 500 politikere, bedrifter, urfolksrepresentanter, forskere og organisasjoner fra hele verden for å diskutere hvordan vi kan stanse ødeleggelsene av verdens tropiske skoger.

Besøker klimaendringenes frontlinje i nord

Kerry setter av hele torsdagen til besøk på Svalbard. Det er klimaendringer, hav og havmiljø som står på agendaen når han reiser til Svalbard sammen med utenriksminister Børge Brende.

Kerry har tidligere kalt Arktis en «termostat» hvor man allerede i dag kan se den dype innvirkningen global oppvarming vil få på planeten. Oppvarmingen vil gå dobbelt så raskt i Arktisk som i resten av verden, med Svalbard som en av frontlinjene. (©NTB)