Kerry best i angrep

John Kerry fenget best i angrepet på Bush for å ha villedet det amerikanske folket ut i krig. Det er dommen fra amerikanske kommentatorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOSTON (Dagbladet): -  Amerika må aldri gå til krig fordi vi vil, men fordi vi må, sa Kerry i talen til landsmøtet natt til i går. Denne klare adressen til George W. Bushs krigføring i Irak har flere kommentatorer merket seg som effektiv valgkampretorikk overfor den sittende presidenten.

 Hjembyens egen avis, The Boston Globe, skriver på lederplass at Kerry klarte det han ønsket, å få presentert seg selv som en sterk og uredd leder. Mens en av avisas analytikere mener at Kerry var klisjéfylt, humørløs og bare travet i kjente spor.

Sterk og trygg

-  Han brukte ordet «styrke» 17 ganger. Er det noen som tror usikre velgere lar seg bevege av det? spør Jeff Jacoby i The Boston Globe.

The New York Times er positiv til Kerrys viktige tale og mener han gjorde rett i å være mer offensiv overfor motstanderen.

-  Han skulle vise velgerne at han er sterk nok å trygge nasjonens sikkerhet og varm nok til å føle omsorg for sine medmennesker, han gjorde det beste han kunne for begge formål, skriver analytikeren Todd S. Purdum. På lederplass er avisa noe mer reservert:

-  Talen gjorde jobben sin. John Kerry og John Edwards ble introdusert til velgerne, men de må forsterke sitt budskap betydelig dersom velgerne skal huske dem når et mye mer velkjent mannskap rykker inn i New York med sitt landsmøte i august, skriver avisa.

-  Det er krig

Den konservative TV-kanalen FOX-news nøyer seg med å si at «Kerry var bedre enn Gore» og den Bush-vennlige avisa The New York Post skriver at det nå er krig.

John Kerry og John Edwards forlot Boston i går morges for å starte en 21 dager lang valgkampturné igjennom de viktige «svingstatene», det vil si stater hvor meningsmålingene gir begge parter en sjanse til å vinne i november. De største og viktigste av dem er Ohio, Missouri og Florida.

TOSPANN: John Kerry og John Edwards reiser fra Boston for å overbevise amerikanske velgere om at de kan gjenreise USAs tillit i verden.