- Kerry-bildet en bløff

Bildet av presidentkandidat John Kerry sammen med Hanoi-Jane fikk vietnamveteranene til å gå i taket. Men er det manipulert?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Bildet av John Kerry der han sitter - tilsynelatende rett bak Jane Fonda under en antikrigsdemonstrasjon i Pennsylvania i 1970 har skapt stor ståhei.

Vietnam-veteraner og venner kaller bildet «et slag i ansiktet».

Fonda markerte sin avsky for Vietnam-krigen på eksplisitt vis. Hun reiste til Nord-Vietnam under krigen, og poserte etterpå med et smykke som angivelig var laget av smeltede deler fra et amerikansk B-52-fly skutt ned over Hanoi.

Fotografiet dukket opp på websidene til Vietnam Veterans Against John Kerry. Nå viser det seg at bildet er en bløff.

Ifølge fotografen Ken Light, var ikke Fonda i hans linse.

- Jeg er forskrekket. Jeg mener denne type manipulasjon er en av de mest skremmende former for lureri, spesielt når det blir gjort mot en politisk kandidat, sier han, ifølge den britiske avisa Daily Record.

Bildet - som har vandret internett og ble trykket i amerikanske aviser i helga - kom på toppen av ryktene om senatorens angivelige affære med en ung kvinne i staben, Alexandra Polier (27). Både Kerry og Polier benekter at de har hatt et forhold.

FALSKT: Dette bildet er manipulert. Originalene finner du <a href=http://pro.corbis.com/popup/Enlargement.aspx?mediauids={d869c683-c8c8-48cd-9bd0-d5bab723c75c}{ffffffff-ffff-ffff-ffff-ffffffffffff}&qsPageNo=4&fdid=&Area=Search&TotalCount=198&CurrentPos=19>her</A> og <a href=http://pro.corbis.com/popup/Enlargement.aspx?mediauids={338a3aeb-1175-4b9d-af11-24813cd42c33}{ffffffff-ffff-ffff-ffff-ffffffffffff}&qsPageNo=1&fdid=&Area=Search&TotalCount=48&CurrentPos=5>her!</A>
<B>EKTE: Jane Fondas engasjement mot Vietnam-krigen er fremdeles ikke glemt av alle i USA. Her er hun på en demonstrasjon sammen med John Kerry i 1970. Han sitter rett bak henne.