Kerry bryter isfronten

I Russland for første gang på to år. Møter Putin.

I RUSSLAND: USAs utenriksmnister John Kerry kom til Sotsji i formiddag. Til venstre hans russiske kollega Sergej Lavrov. AFP PHOTO / POOL / JOSHUA ROBERTS Scanpix
I RUSSLAND: USAs utenriksmnister John Kerry kom til Sotsji i formiddag. Til venstre hans russiske kollega Sergej Lavrov. AFP PHOTO / POOL / JOSHUA ROBERTS Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs utenriksminister John Kerry er i den russiske svartehavsbyen Sotsji for å møte den russiske presidenten Vladimir Putin, og hans utenriksminister Sergej Lavrov.

Et gjennombrudd Møtene kommer etter at det de siste ukene har vært flere diplomatiske farmstøt for å komme ut av den låste situasjonen med sanksjoner og motsansjoner. At Kerry er i Sotsji bryter den isfronten USA har hatt i forhold til Russland etter den ukrainske revolusjonen i februar i fjor, annekteringen av Krimhalvøya i mars, og støtten til de separatistiske og russisk-vennlige opprørerne i Øst-Ukraina som begynte i april i fjor.

Kerry og Lavrov har møtt hverandre mange ganger de siste to åra og diskutert blant annet Ukraina. Men det har vært Tyskland som framfor noen har prøvd å ikke lukke den diplomatiske døra helt til Russland, mens USA har diskutert væpning av Ukraina, selv om Obama så langt har holdt igjen.

Det er derfor et gjennombrudd i seg selv at Kerry drar til Russland for å møte Putin. Hans oppgave vil være å prøve og finne ut om det er noe rom for russisk bevegelse for å komme fram til et kompromiss. Kerrys besøk kommer bare få dager etter at ledere fra hele den vestlige verden boykotett seiersparaden for seieren over Hitler-Tyskland 9. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer