Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kerry er Obamas uoffisielle utenriksrådgiver

Selv om han verken er regjeringsmedlem eller ambassadør.

RÅDGIVER: Tidligere presidentkandidat John Kerry snakker til pressen utenfor Det hvite hus etter at han møtte Barack Obama i går. Foto: EPA/SHAWN THEW/Scanpix
RÅDGIVER: Tidligere presidentkandidat John Kerry snakker til pressen utenfor Det hvite hus etter at han møtte Barack Obama i går. Foto: EPA/SHAWN THEW/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Han er ikke regjeringsmedlem eller ambassadør, men senator John Kerry har glidd inn i rollen som president Barack Obamas uoffisielle rådgiver når det gjelder utenrikspolitikk.


I forrige uke gikk Kerry, som er leder i utenrikskomiteen i Senatet, ut med råd til Obama.

Kerry mener presidenten ikke bare bør konsentrere seg om antiterroroperasjoner i Afghanistan. Han mener at det ikke er nok med målrettede aksjoner mot terrornettverket al-Qaida.

- Kerry har bred erfaring og dyptgående kunnskap om saker som omhandler alt fra klimaforandringer til utenrikspolitikk. Dette er erfaring og kunnskap som Obama sterkt setter pris på, sier talsmann Robert Gibbs ved det hvite hus.

- Jeg er her på grunn av deg, skrev Obama til Kerry da han ble valgt til president.

I dag ser Obama til Kerry for hjelp til å forme landets utenrikspolitikk. Onsdag møttes de to i det hvite hus bare timer etter at Kerry returnerte fra Afghanistan der han spilte en viktig rolle i å overtale president Hamid Karzai til å akseptere nyvalg etter anklagene om valgfusk.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling