Kerry «frikjent» for sexanklage

Kvinnen som var utpekt til å være John Kerrys elskerinne, benektet i går at hun har hatt et erotisk forhold til presidentkandidaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri hatt noe forhold til senator Kerry, og ryktene i pressen er fullstendig usanne, sa hun i en pressemelding gjennom telegrambyrået AP, der Aleksandra Polier har jobbet. Erklæringen kom fra Nairobi i Kenya, der Polier (27) er på besøk hos sin forlovedes foreldre.Erklæringen i går kom etter at det i mange daget har haglet med påstander om et erotisk forhold mellom Kerry og Polier på forskjellige nettsteder.

Redde for saken

Men amerikanske medier har behandlet påstandene meget forsiktig, fordi de har vært redde for at saken ikke holdt mål.

Polier selv skal angivelig ha blitt intervjuet av et større amerikansk TV-selskap før jul, og ifølge kilder fortalt om forholdet. Hennes venner har uttalt seg om saken. Og til og med Aleksandra Poliers far skal ha uttalt at Kerry er en «gris og en slimål», og ikke noe passende selskap for hans datter. Men i går kveld var alle disse påstandene glemt.

- Jeg har aldri jobbet for John Kerry. De som måtte spre disse ryktene og anklagene, kjenner meg ikke, sa Aleksandra Polier på telefon til telegrambyrået AP.

For John Kerry må beskjeden fra Nairobi ha kommet som sendt fra himmelen. Han ligger klart best an til å bli Demokratenes presidentkandidat i november, og et utenomekteskapelig forhold kunne dramatisk ha svekket sjansene hans.

Kerry har hele tida benektet at han har hatt noe forhold til Polier. Men presidentvalget i 2004 er for lenge siden utpekt av politiske analytikere til å bli tidenes mest skitne.

Gir seg ikke

Konservative talkshow-verter har brukt Polier-saken for hva den inntil nå har vært verdt. Den populære verten Rush Limbaugh sammenlikner saken med påstandene om at George W. Bush ikke fullførte sin tjeneste i nasjonalgarden i 1972. Limbaugh har ikke tenkt å gi seg:

- Dersom Kerry nekter dette, er det ikke godt nok. Vi kommer til å forlange kvitteringer og tannavtrykk av både Kerry og kvinnen som bevis på at forholdet ikke eksistert. Og vi kommer ikke til å stoppe der, sa han i sitt radioshow i helga.

Demokratene er forberedt på en svertekampanje når det formidable valgkampmaskineriet til republikanerne kommer i gang.

Aleksandra Polier kom med sin erklæring etter at internasjonal presse hadde omringet huset til sine kommende svigerforeldre.

SLÅR TILBAKE: Demokratenes presidentkandidat John Kerry blånektet utroskapsryktene. Nå fikk han angivelig rett.