Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kerry hardt ut mot Nord-Korea

USA vurderer å trappe opp sanksjonene.

ADVARER: USAs utenriksminister John Kerry er på besøk i Sør-Korea og holdt i dag pressekonferanse etter et besøk hos sin kollega i Seoul. Foto: Jeon Heon-Kyun/EPA
ADVARER: USAs utenriksminister John Kerry er på besøk i Sør-Korea og holdt i dag pressekonferanse etter et besøk hos sin kollega i Seoul. Foto: Jeon Heon-Kyun/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea er ikke engang i nærheten av å ha tatt de nødvendige skritt for bremse sitt atomvåpenprogram, slik at nye forhandlinger kan komme på tale, sier USAs utenriksminister John Kerry.

Under et besøk i Sør-Koreas hovedstad Seoul sier Kerry at USA forsetter å gi Nord-Korea muligheten til å bedre sitt forhold til USA som en motytelse mot å vise villighet til å redusere sitt atom-program.

- Fram til i dag, og særlig med tanke på de siste provokasjonene, er det klart at Nord-Korea ikke er i nærheten av hva vi krever. I stedet fortsetter de sin jakt på atomvåpen og  raketter til å bære dem, sier Kerry.

Regimet i Pyongyang testet nylig det de sier er en ubåtplattform for å skyte ut ballistiske raketter, noe som utløste frykt i hele regionen for et ytterligere våpenkappløp.

Sanksjoner Kerry er i Sør-Korea der han mandag understreket viktigheten av å øke presset på regimet i Pyongyang.

Nord-Korea er fra før gjenstand for omfattende FN-sanksjoner som følge av sitt atomvåpenprogram.

Kerry hevder videre at Nord-Korea trolig vil bli gjenstand for gransking av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) som følge av omfattende brudd på menneskerettighetene.

Det er uklart hvordan dette kan skje, ettersom USA ikke er medlem og derfor heller ikke kan bringe saker inn for domstolen.

Domstolen har heller ikke mandat til å granske menneskerettsbrudd, men er opprettet for å straffeforfølge enkeltindivider for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!